Zwangerschapstips Deel 9 – Zwangerschapsstriemen voorkomen

Zwangerschapsstriemen voorkomen - Vanaf de 5e maand verliest je huid vanzelfsprekend aan soepelheid. Soms verschijnen er kleine, roze huidstrepen op je buik, borsten en dijen. Dit zijn zwangerschapsstriemen. Laat je hierdoor niet ontmoedigen, je kunt de schade beperken door tijdig voorzorgsmaatregelen te nemen.

Hier enkele tips om zwangerschapsstriemen te voorkomen:

  • Zorg voor een geleidelijke gewichtstoename
  • Wrijf je huid dagelijks in met zachte amandelolie of een voedende crème. De crèmes die in de apotheek te koop zijn, zijn zeer doeltreffend in het bestrijden van striemen.
  • Of gebruik Bepanthen een zeer doeltreffend middel voor voorkoming en verlichting van zwangerschapsstriemen.
  • Neem wisseldouches (warm en koud) waardoor je de bloedcirculatie stimuleert. Hierdoor wordt het onderhuidse bindweefsel soepeler en rekbaarder.
  • Ondersteun je borsten met een BH die een goede ondersteuning geeft. Draag ook een buikband, elastische panty's en steunkousen. Hierdoor wordt de huid ondersteund door het geven van tegendruk.
  • Houd vol, mirakels zijn niet van deze wereld. Enkel een regelmatige huidverzorging kan echt helpen.

Wanneer je de striemen eenmaal hebt, gaan deze niet meer vanzelf weg. Wel zal de kleur van de striemen na de geboorte van je kind lichter worden zodat ze minder opvallen. Je kunt ze wel weghalen met een laserbehandeling. Maar doe dit dan pas als je geen kinderwens meer hebt (dus na je laatste bevalling). Anders komen de striemen bij een volgende zwangerschap weer terug!
Klik hier voor meer informatie en Striae behandeling

zwangerschapsstriemen 2

zwangerschapsstriemen

Bekijk ook eens: