Zwangerschapstips Deel 11 - Je gezicht en huid tijdens je zwangerschap

Tijdens je zwangerschap heb je er nog nooit zo mooi en stralend uitgezien. De oorzaak hiervan is je zwangerschap, of beter gezegd je hormoonhuishouding tijdens je zwangerschap.

Je lichaam ondergaat tijdens je zwangerschap een totale verandering. Dit baart soms zorgen, maar probeer vooral te genieten van je zwangerschap. In dit artikel lees je hoe je je gezicht en je huid het beste kunt behandelen tijdens je zwangerschap.

Verzorging van een normale huid

Reinig je gezicht 's morgens en 's avonds met water en neutrale zeep. Je kunt ook reinigingsmelk hiervoor zwangerschap verzorging gezicht en huidgebruiken. Spoel vervolgens je huid af met water en droog je zorgvuldig af. Dit dagelijks ritueel voorkomt uitdroging. Gebruik altijd producten die beantwoorden aan het huidtype dat je hebt. Gedurende de zwangerschap kan je huid gevoeliger zijn voor bepaalde stoffen. Verkies hypo-allergene producten. Deze kun je bij de apotheek of (online) drogist kopen.

Verzorging van een droge huid

Dikwijls wordt de huid van een aanstaande moeder gedurende de zwangerschap droger. Breng daarom in de ochtend en 's avonds een hydraterende crème (bijvoorbeeld nivea soft) aan. Vooral in de winter kan door de centrale verwarming en drogere lucht je huid sneller uitdrogen. Tip: Zorg voor water bij de radiator, je kunt hier speciale hang-bakjes voor kopen, maar dat is niet perse nodig. Een schoteltje met water is ook goed. Natte handdoeken over de radiator werkt zelfs nog beter om de lucht in huis wat vochtiger te maken.

Verzorging van een vette huid

Gedurende de zwangerschap komt een vette huid niet zo vaak voor. Breng elke avond een crème aan die geschikt is voor dit huidtype. In enkele gevallen verschijnt er acne op je gezicht. Geen zorgen, deze verdwijnt weer na je bevalling. Mocht dit gebeuren, laat je huisarts er dan wel even naar kijken.

Make-up tijdens je zwangerschap

Make-up tijdens je zwangerschap wordt niet aangeraden. Houd je huid puur natuur. Gebruik het liefst verzorgende eventueel gekleurde crèmes. De samenstelling hiervan is lichter. Wil je toch gebruik maken van make-up? Breng je make-up dan "discreet" aan. Gebruik een beetje transparante lippenstift en een vleugje poeder op je wangen. Dit is al genoeg om er aantrekkelijk uit te zien!

Zwangerschapsmasker

Soms verschijnen er vanaf de 4e of de 6e maand kleine bruine vlekjes op je gezicht. Dit is het zwangerschapsmasker en verdwijnt vanzelf weer na de bevalling. Een voorzorgsmaatregel: vermijd ultraviolette stralen. Ga dus niet naar de zonnebank en stel je gezicht in de zomer zo weinig mogelijk bloot aan direct zonlicht. Wil je toch met je gezicht in het zonnetje, smeer dan je gezicht in met de sterkste zonnebrandcrème (total sunblock) en draag een hoed.

 

Zwangerschapskleding

Bekijk ook eens: