Vermoeidheid bij 9 weken zwanger

9 weken zwanger moe zijn – Een zwangerschap is behoorlijk vermoeiend. Je raakt er uitgeput door. Als je bent opgestaan van de bank nadat je lekker hebt gelegen, heb je het gevoel dat je je heel erg hebt ingespannen. Dit is helemaal niet raar als je bedenkt dat je lichaam bezig is met het maken van een placenta en je stofwisseling versnelt. Daarnaast worden de niveaus van je hormonen hoger. Dit gebeurt allemaal terwijl je suikerspiegel en bloeddruk lager zijn gebruikelijk.

Omgaan met vermoeidheid

Je moet extra goed voor je lichaam zorgen nu je een baby verwacht. Als het kan, is het verstandig dat je een paar uur extra gaat slapen. Daarnaast is ook goed om te wandelen en zwemmen.

Symptomen 9 weken zwangerschap

Het eerste stadium van je zwangerschap ligt achter je. In de negende week van je zwangerschap is de embryo veranderd in een foetus. De belangrijkste orgaanstelsels van je kindje zijn er.

Je baby

Je baby weegt nu 3 gram en is 2,3 cm lang. De spieren beginnen te ontstaan. Zo kan de baby zich bewegen. De organen en zenuwen van de kleine beginnen zich te ontwikkelen. Ook is het geslacht van je kindje al aanwezig, maar dit is nog niet zichtbaar op een echo. Het hartje bestaat uit 4 kamers en de hartkleppen worden gevormd. Dit is het eerste moment dat het mogelijk is het hartje te horen bij de huisarts of verloskundige. Raak niet in paniek als dit mislukt, De kleine heeft zich dan vast verstopt in een hoekje van de baarmoeder of ligt met de rug naar buiten. Je zult nog een paar weken geduld moeten hebben, totdat je het geluid wel kunt horen.

Terugkeren naar 9 weken zwanger