8-weken-zwanger-symptomen8 weken zwanger symptomen – Ben je 8 weken zwanger en heb je al verschillende symptomen? Dat kan wel kloppen! Je lichaam is op dit moment druk bezig met het maken van een nieuw mensje.

Symptomen
Veel voorkomende symptomen in de eerste 8 weken van je zwangerschap zijn vermoeidheid, vaker plassen en pijntjes in de buik. Barstte je voorheen van de energie? Nu ben je op aan het einde van de dag, misschien al iets eerder. Geef er lekker aan toe en ga even liggen wanneer je je moe voelt. Bijvoorbeeld na het werk een powernap doet wonderen. Misschien moet je vaker plassen in deze weken. Dat zijn nu de hormonen, in de laatste fase van je zwangerschap is het je kindje die tegen je blaas aan drukt. Het kan ook zijn dat je last van misselijkheid hebt. Zeker in de eerste weken van de zwangerschap is dit een veel voorkomend iets. Misselijkheid is heel vervelend. De meeste vrouwen hebben alleen last van ochtendmisselijkheid. Andere vrouwen zijn de hele dag door misselijk. Probeer toch goed en gezond te eten, dit is namelijk erg belangrijk voor de groei van je baby. Blijf je misselijk en beperkt het je in je dagelijkse leven? Bespreek dit dan met je verloskundige.

Iedere vrouw is anders en ook elke zwangerschap is anders. Niet iedere vrouw heeft dus dezelfde symptomen. Misschien heb jij wel helemaal geen last van misselijkheid of vermoeidheid, ook dat is heel goed mogelijk en geeft geen reden tot bezorgdheid.

In de 8e week van je zwangerschap kun je op zoek gaan naar een verloskundige in je buurt. Rond de 12e week heb je dan je eerste echo. Je ziet je kleine spruit dan voor de allereerste keer, een spannend moment! Ook worden er verschillende vragen gesteld, bijvoorbeeld of je eerder zwanger bent geweest, een miskraam hebt gehad. Ook worden erfelijke ziektes en medicijngebruik besproken.

Een spannende tijd waar je vooral van moet genieten!