Vermoeidheid bij 7 weken zwanger

7 weken zwanger moe – In de zevende week wordt vaak de eerste afspraak met de verloskundige gemaakt. Veel vrouwen hebben vaak de eerste weken nog niet zoveel gemerkt van de zwangerschap. De eerste kwalen beginnen meestal rond de zevende week. Zo zul je merken dat je waarschijnlijk vaker naar het toilet moet, dit komt omdat de baarmoeder snel groeit en organen moeten daarom plaats maken. Ook zul je waarschijnlijk merken dat je erg moe bent. In dit artikel lees je meer over moe zijn tijdens je zwangerschap en wat je er tegen kunt doen.

Rond de zevende week nemen de vermoeidheidsklachten toe. 7 weken zwanger moe
De vermoeidheid duurt meestal tot ongeveer de dertiende week, daarna neemt het weer wat af. Tijdens de zwangerschap gebeurt er heel veel in het lichaam, er ontwikkelt een kindje in je buik en dat proces verbruikt veel energie. Je hele hormoonhuishouding is uit zijn ritme. Tussen week zes en week zeven verdubbelt het kindje in lengte, van een halve centimeter naar bijna een hele centimeter. Dat klinkt niet zo groot, maar in de eerste weken is dat toch een flinke stap die je wel in je lichaam voelt.

Wat kun je doen tegen de vermoeidheid?

Ten eerste, probeer niet teveel toe te geven aan je vermoeidheid, dan kom je er juist moeilijker uit. Houd je dagelijkse ritme zoveel mogelijk vast en ga gewoon naar je werk. Als je dan thuis komt, neem dan even rust. Daarnaast kun je door middel van voeding ervoor zorgen om extra energie binnen te krijgen. Eten dat veel energie bevat zijn onder andere:

Bananen: bevatten koolhydraten

  • Appelstroop: bevat ijzer
  • Fruit: bevat vitamine C
  • Mueslireep: bevat koolhydraten

Belangrijk is om gevarieerd en gezond te eten. Houdt zowel met je eetpatroon als met je dagelijkse activiteiten een vast ritme aan en de vermoeidheidsklachten zullen minimaal zijn.
 
Terugkeren naar 7 weken zwanger