7 weken zwanger buikpijn7 weken zwanger buikpijn – De eerste weken van je zwangerschap zijn vaak erg spannend. Er vinden grote veranderingen plaats in je lichaam en er is een kans aanwezig dat er een miskraam ontstaat. Men is daarom vaak wat terughoudend om de omgeving te vertellen over de zwangerschap. Bij zeven weken zwangerschap kunnen er al veel zwangerschapskwaaltjes op gaan treden. Eén van die kwalen is last hebben van buikpijn. Dit is vaak verontrustend voor de toekomstige moeder, want buikpijn kan ook een symptoom zijn van een miskraam. Wanneer moet je je zorgen maken en wanneer niet?

In de zevende en achtste week gaan de darmen uitzetten door toename van de hormonen. Dit kan als gevolg rommelende darmen, winderigheid en buikkrampen hebben. De buikkrampen die je ervaart bij zeven weken zwanger zijn dus heel normaal en meestal kun je gewoon doorgaan met je dagelijkse bezigheden.

Wanneer moet je je zorgen maken?

Het is begrijpelijk dat vrouwen in het eerste trimester huiverig zijn wanneer ze pijn in de buik ervaren. Zolang de klachten mild zijn, hoef je je geen zorgen te maken. Wanneer de buikpijn ernstig is of lang aanhoudt, neem dan contact op met je huisarts. Net als wanneer de buikpijn voorkomt in combinatie met: vaginaal bloedverlies, koorts, misselijkheid of braken, licht gevoel in het hoofd, afwijkende vaginale afscheiding, koude rillingen en pijn tijdens het plassen.

In de eerste weken hoef je je meestal geen zorgen te maken als je wat buikkrampen hebt zonder bloedverlies. Is er voor of na de buikkrampen wel sprake van bloedverlies, raadpleeg dan de huisarts.
 
Terugkeren naar 7 weken zwanger