6 weken zwanger moe – Probeer je maar niet tegen dit kwaaltje te verzetten. Vermoeid zijn tijdens je zwangerschap is heel normaal. Het is ook helemaal niet raar om dat al te voelen met zes weken 6-weken-zwanger-moezwangerschap. De eerste drie maanden kun je je erg moe voelen. De ontwikkeling van je baby is op volle toeren en dat vergt nou eenmaal veel energie van je lichaam.

Waarom word je moe?

Er vinden heel veel veranderingen plaats in je hormoonhuishouding. Bijna elke orgaan in je lichaam veranderd van functie tijdens je zwangerschap. Zo veranderd bijvoorbeeld de samenstelling en de hoeveelheid bloed in je lichaam, je stofwisseling, spijsvertering en het functioneren van de longen, nieren en urinewegen. Dit veranderd allemaal vanwege je zwangerschapshormonen. Met een hoge vaart wordt er aan een klein mensje gewerkt, daarom is het dus niet gek dat je je zo moe voelt met zes weken zwangerschap.

Wat kan helpen tegen de vermoeidheid?

Niet alleen lichamelijk veranderd er heel veel, maar ook geestelijk. Je voelt je veel emotioneler tijdens je zwangerschap en al die emoties slokken ook je energie op. Vecht dus niet tegen je vermoeidheid en als je je slaperig voelt, duik dan lekker vroeg je bed in. Dat is momenteel het beste medicijn tegen je vermoeidheid: je lichaam en geest de rust schenken die het nodig heeft. Je zult je vanzelf na de eerste maanden steeds fitter voelen en niet meer zo moe voelen als in het begin.

Maar als je na drie maanden nog steeds erg vermoeid voelt, is het raadzaam om bij de verloskundige of je huisarts jouw ijzergehalte en vitamine d na te checken. Een tekort aan beiden kan ervoor zorgen dat je nog steeds erg vermoeid voelt. Probeer ook zoveel mogelijk ijzerrijk voedsel naar binnen te werken. Groente groentes, volkoren brood, gedroogde vijgen, rozijnen en appelstroop zijn uitstekende ijzerbronnen.

Terugkeren naar 6 weken zwanger