6-weken-zwanger-buikpijn6 weken zwanger buikpijn – Als je 6 weken zwanger bent, dan heb je waarschijnlijk net pas ervaren dat je in verwachting bent. Dit is natuurlijk een spannende en leuke periode, maar je hebt wel nog een lange weg te gaan. Omdat je nu nog maar net in het eerste trimester zit, kunnen er aardig wat klachten optreden. Zo is het bijvoorbeeld helemaal normaal om last te hebben van misselijkheid. Deze ontstaat vaak door de grote veranderingen die je lijf moet doorstaan, waaronder ook sterke hormoonschommelingen.

Daarnaast kun je echter ook wel eens last hebben van buikpijn. Dit kan best eng zijn, omdat veel vrouwen bang zijn voor een miskraam in de eerste drie maanden van de zwangerschap. Toch hoeft dit helemaal niets ernstigs te betekenen en is buikpijn in het begin van de zwangerschap – en ook gedurende de rest van de zwangerschap vanwege andere oorzaken – eigenlijk helemaal normaal. Je baarmoeder bereidt zich nu voor op de groeiende baby. Later in de zwangerschap kun je vaker last hebben van harde buiken, die veroorzaakt worden door de steeds maar groter wordende foetus. In het begin ontstaat buikpijn vaak door een andere oorzaak. Zo worden er nu veel hormonen vrijgegeven in het begin van de zwangerschap, die ervoor zorgen dat de baarmoeder zich langzaam oprekt. Omdat het nog maar het begin is van je zwangerschap, is het ook voor je baarmoeder een nieuwe ontwikkeling. Het is dus eigenlijk niet zo gek dat je dit ervaart als buikpijn.

Omdat het aan de andere kant toch nog een wat kritische periode is voor de kleine baby in je buik, moet je er wel opletten dat je niet gaat bloeden. Ook al kan dit wel eens voorkomen in het begin, toch is dit vaak reden tot zorg. Ook sterke krampen kunnen erop wijzen dat er iets niet in orde is. Ga daarom op zulke momenten ook gelijk naar de arts.

Terugkeren naar 6 weken zwanger