39 weken zwanger krampen – De kans is groot dat je last hebt van krampen tijdens je zwangerschap.
Kramp is het sterk en pijnlijk samentrekken van een spier of van een groep spieren. Tijdens de zwangerschap, en dan vooral in de laatste periode van de zwangerschap kunnen de krampen heel vervelend zijn, maar zijn ze ook gevaarlijk?
Laten we eerst een kijken naar de mogelijke oorzaken.39-weken-zwanger-kramp

De oorzaken
Tijdens de zwangerschap draagt de zwangere vrouw een extra gewicht met zich mee. Dat gewicht wordt bovendien dagelijks groter. Daardoor kan het soms moeilijk zijn op een natuurlijke manier van houding te veranderen. Mensen draaien en bewegen zich voortdurend tijdens de slaap. Ook gewoon overdag bewegen we ons eigenlijk voortdurend. Zwangere vrouwen doen dat veel minder, eenvoudig omdat het meer moeite kost. Wanneer u dat weet en er bewust mee omgaat kunt u veel krampen voorkomen.

Een andere oorzaak kan zijn het gebrek aan bepaalde vitamines, mineralen en andere stoffen in het lichaam. Doordat het kind in de moeder groeit gebruikt het vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen uit het lichaam van de moeder.
Magnesium is onder andere verantwoordelijk voor een goede stofwisseling binnen de spieren. De groeiende spieren van de baby hebben ook magnesium nodig voor het opbouw proces. Daardoor kan bij de moeder een tekort ontstaan. Dat tekort aan magnesium kan krampen veroorzaken.

Wat kunt u er aan doen
Ga op tijd een eindje wandelen. Dat is niet alleen goed omdat u als zwangere vrouw in beweging blijft, het is ook gewoon goed voor de gezondheid en om sociale contacten te onderhouden. U loopt eens door het park en ademt de frisse lucht in en u komt uw buren tegen. Blijf wel in de buurt van uw woning en ga niet alleen aan de wandel.

U kunt natuurlijk extra magnesium gaan innemen. Hoewel dat op zich een goed idee is, is er zoveel gaande in het zwangere lichaam dat het beter is te overleggen met uw arts of uw verloskundige. Bovendien zijn bananen een goede, natuurlijke bron van magnesium. Eet goed, genoeg en gezond en overleg ook over uw dieet met de verloskundige. Daarmee kunt u veel problemen voorkomen.

Krampen tijdens de zwangerschap kunnen gevaarlijk zijn als ze langer duren, extreem sterk zijn en als de oorzaak niet op tijd weggenomen wordt. Gebeurt er iets in uw lichaam tijdens de zwangerschap dat u niet vertrouwd, neem dan contact op met uw arts of verloskundige, ook in de laatste weken van de zwangerschap.

 
Terugkeren naar 39 weken zwanger