39 weken zwanger harde buiken – Harde buiken komen vaak voor in het 2e deel van je zwangerschap.
Met 39 weken mag je jezelf officieel hoogzwanger noemen. Een zwangerschap is behoorlijk belastend voor je lichaam, maar de laatste loodjes gaan vaak gepaard met het meeste lichamelijke ongemak. Houdt moed, het einde is bijna in zicht! Rond 39 weken zwangerschap is de kans groot dat je met harde buiken of voorweeën te maken krijgt.39 weken zwanger harde buiken

Wat zijn harde buiken?

Een harde buik is eigenlijk niets anders dan de baarmoeder die zich aanspant. De baarmoeder wordt door veel mensen verward als zijnde een orgaan. De baarmoeder is echter een grote spier die vooral aan het einde van de zwangerschap veel te verduren heeft. Vanwege de zwaarte van je baby en je lichaam die zich klaarmaakt voor de bevalling kan het zijn dat je te maken krijgt met harde buiken.

Wat veroorzaakt harde buiken?

Zoals al eerder gezegd kan het op dit moment in de zwangerschap veel betekenen. Het kan zijn dat je je te hard hebt ingespannen en je lichaam je een seintje geeft dat je het rustiger aan moet doen. Ook kan het zijn dat je baby aan het indalen is, wat door veel vrouwen als een milde pijn wordt ervaren. Een van de andere dingen die er voor kan zorgen dat je harde buiken krijgt is een blaasontsteking. Voor de zekerheid kun je wat urine inleveren om te kijken of er bloed in de urine zit. Bloed in de urine kan wijzen op een ontsteking. En het is wel zo fijn om die opgelost te hebben voor de bevalling begint.

Wat kun je doen bij een harde buik?

Wanneer je een harde buik voelt aankomen is het verstandig om even te gaan zitten en je buik te ontspannen. Ook kan strakke kleding of koude lucht er voor zorgen dat het verergert. Blijf dus in een warme kamer en trek loszittende kleding aan. En niet te vergeten: neem je rust nu het nog kan!

 
Terugkeren naar 39 weken zwanger