29 weken zwanger en moe zijn – Als je 29 weken ver bent in je zwangerschap en je voelt je erg vermoeid, kunnen er verschillende oorzaken zijn.Op 29 weken is al 3/4 van je zwangerschap voorbij.Je draagt dan o29-weken-zwanger-moeok ettelijke kilo’s meer mee en dat kost veel energie.
Ook de hormonen schieten de hoogte in tijdens de zwangerschap.met als resultaat de bekende stemmingswisselingen. Dit is emotioneel heel uitputtend, waardoor je je aan het eind van de dag doodop bent.
De vermoeidheid kan ook veroorzaakt worden door een ijzertekort.
Misschien slaap je ‘s nachts ook minan er ook voor zorgen dat je je futloos voelt.
Een ander, minder bekende oorzaak van vermoeidheid is jodiumtekort. Onderzoek heeft aangetoond dat meer dan 60 procent van de zwangere vrouwen een jodiumtekort heeft.
De symptomen van een jodiumtekort zijn onder andere lusteloosheid,moeheid en sloomheid.

Tips tegen de vermoeidheid
Zorg voor een gevarieerde voeding.Eet liever 6 kleine maaltijden per dag in plaats van 3 grote.Dit om grote pieken en dalen in de suikerspiegel te voorkomen.
Laat je bloed prikken bij de huisarts en laat het testen op ijzer-en jodiumtekort.
Eet ijzerrijk voedsel zoals vlees, noten, broccoli en groene bladgroenten.
Voedingsmiddelen die veel jodium bevatten zijn zuivelproducten, volkorenbrood, aardappelen, veenbessen en aardbeien.
Drink genoeg water.Als je gedehydrateerd bent, kan dit lusteloosheid en hoofdpijn veroorzaken.Elke dag een half uurtje in de buitenlucht kan wonderen doen.
Probeer er een gewoonte van te maken van ‘s middags even te rusten.
Tot slot:het is normaal dat je lichaam nu niet meer alles kan en dat je lichte vermoeidheid voelt.De baby groeit veel de laatste weken en vergt veel van je energie.
 
Terugkeren naar 29 weken zwanger