28 weken zwanger harde buiken – Een zwangerschap is prachtig, want voor je het weet heb je een prachtig kindje in handen. Toch komen er ook nogal wat kwaaltjes kijken tijdens een zwangerschap.28-weken-zwanger-harde-buiken[1] Dit is wel niet altijd hetzelfde voor iedere vrouw, maar toch hebben de meeste vrouwen wel last van iets. Als je al 28 weken zwanger bent is je kindje al helemaal af en zou het in theorie al over enkele weken tevoorschijn kunnen komen. Ook groeit je buik vooral in de laatste drie maanden fors, omdat je kindje zowel als de placenta flink groeit.

Een van de bekende kwaaltjes van een zwangerschap is een harde buik. Tijdens een harde buik trekt de baarmoeder zich samen, waardoor je een sterk gespannen – en soms pijnlijk – gevoel in je buik ervaart. Deze harde buiken komen tevens voornamelijk tijdens het derde trimester voor. Tijdens een enquête hebben de meeste vrouwen aangegeven elke dag, of zelfs meerdere malen per dag, last te hebben van een harde buik. Je hoeft je hier dus helemaal geen zorgen om te maken, omdat het iets volkomen natuurlijks is. Natuurlijk voelt het niet altijd prettig en kan het behoorlijk op flinke buikpijn lijken, toch is dit simpelweg een manier voor je lijf om zich voor te bereiden op de bevalling. Een harde buik kan ook aanvoelen alsof er een harde bal in je buik zit, echter is dit maar tijdelijk en gaan harde buiken meestal binnen enkele minuten weer over.

Uiteindelijk valt er weinig te doen tegen harde buiken, maar je kunt de pijn wel een beetje opvallen. Een goede manier om dit te doen is door een zwangerschapskussen te nemen en op je zijkant op je bed te gaan liggen. Plaats het kussen onder je buik voor extra steun. Daarnaast is veel rust tijdens deze laatste maanden van je zwangerschap een echte noodzakelijkheid. Neem daarvoor voldoende pauzes tijdens de dag en plan een dutje in, zodat je ook voldoende slaap krijgt.

Terugkeren naar 28 weken zwanger