19 weken zwanger harde buiken

19 weken zwanger harde buiken – Een zwangerschap duurt negen maanden zegt men. Maar eigenlijk zijn dat ongeveer 280 dagen. We rekenen dan vanaf de laatste dag van de laatste menstruatie. Er zijn enor19-weken-zwanger-harde-buiken-161x300[1]me verschillen in de lengte van een zwangerschap. Die kunnen uitlopen tot 37 dagen. In de medische wereld praat men meestal over een lengte van 40 weken. In dit artikel hebben we het over een zwangerschap van 19 weken, dat is ongeveer de helft van de zwangerschap. De baby beweegt meestal duidelijk bij een gezonde zwangerschap van 19 weken en je kunt vaak zelf de vorm van je baby goed voelen.

Harde buik

Het kan zijn dat je na 19 weken last hebt van een harde buik. Moet je nu
onmiddellijk naar de dokter of is het een bekend verschijnsel? De baarmoederwand bestaat uit spieren die bedoeld zijn om de baby te helpen bij de geboorte. Net als alle andere spieren van het lichaam is training de manier waarop de spieren in de baarmoederwand zich voorbereiden.

De geboorte is een harde, moeilijke klus, maar het vrouwelijke menselijke lichaam is perfect voorbereidt on die klus te klaren. Daarvoor heeft het lichaam goede voeding nodig en ook vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen, en natuurlijk voldoende rust. Meestal doen de samentrekkingen van de spieren, bij een goede voeding, geen pijn, het voelt wel wat ongemakkelijk aan.

gratis-maaltijdbox-728x90

Steeds vaker

Later in de zwangerschap zullen de spieroefeningen van de baarmoeder vaker voor gaan komen en uiteindelijk zorgen de samentrekkingen ervoor dat de baby de juiste positie inneemt en indaalt, ofwel een plekje zoekt dat wat lager in de baarmoeder ligt. Zolang de samentrekkingen, de harde buik dus, geen pijn veroorzaakt, hoef je je geen zorgen te maken. Ook voor je baby is er geen enkel risico bij de samentrekkingen. Er is en blijft voldoende ruimte voor je baby in de baarmoeder. Wanneer de harde buik te vaak voorkomt of pijn veroorzaakt kun je beter wel naar je huisarts of gynaecoloog gaan. Is dat niet het geval, vertel hem of haar dan bij de volgende afspraak wat er aan de hand is.