19 weken zwanger Gewicht

19 weken zwanger gewicht – In week 19 is je lichaam (incl. baby) 3.8 kilo aangekomen.
Het gewicht van je baby is in week 19 ongeveer 280 gram.
Let op, dit zijn gemiddelden, jouw eigen toename kan afwijken.

Onderstaande tabel geeft een mooi overzicht van het gewicht van jouw en baby per week:

19-weken-zwanger-gewicht[1]

Je bent nu gemiddeld 3.6 kilo aangekomen en in de komende weken zal het alleen maar vermeerderen. Over de hele zwangerschap kun je zo een 12 kilo aankomen en dat is vrij normaal en zelfs gezond voor de ontwikkeling van de baby.

Gewichtstoename binnen de perken houden

Een lange tijd terug werd er geadviseerd aan zwangere vrouwen dat ze voor twee moesten eten. Hoewel je lichaam inderdaad meer energie verbruikt, is het verkeerd om te veronderstellen dat je baby net zoveel voedingsstoffen moet verbruiken als jij. Door meer te eten dan nodig is, kun je last krijgen van overgewicht. Het is wel belangrijk om zo gevarieerd en gezond mogelijk te eten. Maar als je door bijvoorbeeld misselijkheid niet alles evengoed kunt eten, is het wijs om een speciale voedingssupplement voor zwangere vrouwen in te nemen om toch genoeg mineralen en vitaminen binnen te krijgen. Wees alert dat een voedingssupplement geen echt voedsel kan vervangen, blijf dus wel gezond eten.

Waardoor kom je aan?

Van de twaalf kilo dat je aankomt, is er maar 3 kilo lichaamsvet. Dit zijn reserves die noodzakelijk zijn voor een gezonde zwangerschap. De overige kilo’s worden veroorzaakt door: het gewicht van de baby, de grootte van de baarmoeder, de placenta, groei van de borsten, het extra bloed en door het extra vocht en vruchtwater.

Na de bevalling

Als je rond de 12 kilo bent aangekomen, dan kun je deze weer snel kwijtraken na de zwangerschap. Alleen door de bevalling ben je gelijk al de helft kwijt. Het overige gedeelte raak je kwijt tijdens het ontzwangeren. Je borstomvang zal weer kleiner worden wanneer je geen borstvoeding geeft of aan het afbouwen bent. Neem de tijd en geef je lichaam de tijd om weer op te knappen. Ben je meer aangekomen? Dan zul je uiteraard meer moeite moeten doen om deze weer kwijt te raken.

limango_aanbieding