19 weken zwanger baby voelen

19-weken-zwanger-baby-voelen-300x169[1]19 weken zwanger baby voelen – Het is zo een bijzonder moment: je bent ongeveer halverwege je zwangerschap en je voelt voor het eerst iets bewegen in je buik. Het voelt de eerste keer misschien als een lichte kriebel in de buik, als duizenden luchtbelletjes, alsof een zacht briesje in je lichaam verplaatst of alsof er een vlindertje in je buik fladdert. Iedere vrouw ervaart het anders, maar de omschrijvingen die worden gegeven duiden wel aan dat het om een lichte sensatie gaat. Aan de buitenkant zal nog weinig te voelen zijn, maar jij weet nu echt dat je zwanger bent. Vanaf het eerste moment dat je wat gevoeld hebt, zal dit met de dag sterker aanwezig zijn.

Beweging
Week 19 is een belangrijke mijlpaal van je zwangerschap. Het is niet alleen de helft van de zwangerschap, het is ook het moment dat de groei van je baby zich goed gaat inzetten. Hierdoor kun je meer beweging waarnemen in je baarmoeder. Hoewel veel vrouwen iedere dag de aanwezigheid van hun ongeboren kindje kunnen voelen, kan het soms ook wat langer duren. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan je placenta in de weg zitten, kan je kindje meer richting je rug liggen of zit er iets meer vetweefsel voor de baby. Wees niet getreurd als je je kindje in deze week nog niet gevoeld hebt. Bj de 20 weken echo zal je zien dat je kleintje naar hartenlust ‘luchtgitaar’ zit te spelen in je buik.

Schopjes & duwtjes
Je zou in week 19 ook al wel een handje of voetje kunnen voelen, maar meestal gaan hier nog één of twee weken over heen. Wees niet ongeduldig; het gebeurt vanzelf. Wanneer je het voetje of handje voelt, dan kun je proberen je kindje een beetje uit te dagen door zachtjes terug te duwen. Er zal geheid een nieuwe reactie op komen.
limango_aanbieding