16 weken zwanger baby voelen – Ben je zestien weken zwanger en wil je weten wat er dan gebeurd met je ongeboren baby? Na zestien weken is je baby toch al vijftien centimeter lang. Ben je voor de eerste keer zwanger? Dan zal je nog eventjes geduld moeten hebben, maar vrouwen die hun tweede of derde baby verwachten kunnen dan de eerste bewegingen van hun ongeboren baby al voelen.

16-weken-zwanger-baby-voelen[1]

Baby’s eerste bewegingen zijn pas écht voelbaar na twintig weken zwangerschap. Vrouwen die dit al mee maakten omschrijven de eerste bewegingen van hun baby meestal als hetzelfde gevoel als de eerste ‘vlinders in de buik’ of wat ze voelen bij ‘gevoelige darmen’.

Baby ziet

Ook al zijn de oogjes van een ongeboren baby van zestien weken nog gesloten, dan merkt het toch al het verschil tussen dag en nacht.

Haar en nagels

Tijdens het verloop van hun zwangerschap constateren vrouwen dat hun haar dikker en voller wordt. Is dit bij jou het geval, dan is de kans groot dat je haar na de bevalling weer dunner wordt. De nagels van zwangere vrouwen zijn eveneens erg kwetsbaar. Vaak breken deze tijdens de zwangerschap, en vooral aan het begin, makkelijker af. In uitzonderlijke gevallen groeien nagels beter en breken minder vlug af. Daar zijn ook je hormonen verantwoordelijk voor.

Gewicht van moeder en baby

Na zestien weken zwangerschap weegt je ongeboren baby toch al zo’n 120 gram terwijl jij gemiddeld tot 4 kilo aan gewicht hebt gewonnen. Dat verschilt uiteraard van persoon tot persoon. Sommigen komen in het begin van hun zwangerschap vrij veel aan, terwijl ze aan het einde minder aankomen. Voor de meeste vrouwen is het precies andersom. Gezond eten is belangrijk, maar dat je tijdens je zwangerschap voor twee moet eten is een fabeltje.

Genieten, genieten, genieten

Verloopt je zwangerschap zonder al teveel ongemakken, dan kun je na zestien weken nog volop van je zwangerschap genieten. Je voelt zich dan nog relatief fit en vitaal. Geniet ervan, want naarmate je zwangerschap vordert, zal dat uiteraard veranderen.