14 weken zwanger gewicht – Wanneer je 14 weken zwanger bent kan het zijn dat je al iets in gewicht aangekomen bent. Hoeveel de gewichtstoename bedraagt is niet in het algemeen te zeggen. Dit is echt per vrouw verschillend en is ook afhankelijk van vele factoren. De ene persoon heeft meer aanleg om aan te komen dan de andere persoon. Je zwangerschap kan er ook voor zorgen dat je hele hormoonhuishouding anders wordt. Zo is het mogelijk dat je normaal gesproken geen aanleg hebt om snel aan te komen in gewicht en dat dit in de zwangerschap ineens heel anders is. Je lichaam kan extra vet opslaan wanneer je voordat je zwanger werd een laag vetpercentage had. Je lichaam kan dit doen om wat reserves op te bouwen en hier hoef je je absoluut geen zorgen over te maken.

Belangrijk is dat je gezond eet tijdens je zwangerschap. Je lichaam heeft voedingsstoffen nodig om ervoor te zorgen dat de baby in je buik niets tekort komt. Een zwangerschap is een hele aanslag op je lichaam en hier dien je dus goed voor te zorgen. Wanneer je 14 weken zwanger bent gebeurt er enorm veel qua ontwikkeling met de kleine in je buik. Wanneer je gezond eet zal je lichaam er zelf voor zorgen dat je lichaam in topconditie is om de baby te laten groeien. Wanneer je met 14 weken zwangerschap al wat kilo’s aangekomen bent is dit uiteraard heel normaal.

De meeste verloskundigen houden jouw gewicht tijdens de zwangerschap ook in de gaten. Zij kunnen aan de bel trekken als ze vinden dat er teveel kilo’s bij komen maar ook als je gewicht afneemt. Wanneer vrouwen extreem misselijk zijn tijdens de zwangerschap (en dan met name in de eerste fase) kan het voorkomen dat ze gewicht verliezen. Als dit binnen de perken blijft en je genoeg reserves is dit geen probleem.

14 weken zwanger gewicht