13 weken zwanger buikpijn13 weken zwanger en buikpijn – Gedurende de gehele zwangerschap kan buikpijn voorkomen. Dit hoeft uiteraard niets met de zwangerschap te maken te hebben. Mensen die niet zwanger zijn hebben immers ook wel eens last van buikpijn.

Wanneer je dertien weten zwanger bent, ben je gearriveerd in het tweede trimester van de zwangerschap. Het grootste risico op een miskraam is voorbij. Extra vervelend is het dan als je juist rond deze periode kast krijgt van buikpijn. Het kan je erg onzeker maken omdat je je zorgen maakt over je baby. Je wil immers dat het goed gaat met heb of haar. Lang niet altijd heeft buikpijn wanneer je dertien weken zwanger bent te maken met of de zwangerschap wel of niet goed verloopt. Buikpijn kan ook veroorzaakt worden door de groei van je baarmoeder bijvoorbeeld. Bandenpijn is ook een veelvoorkomende klacht die als buikpijn gezien wordt. Vergeet ook niet dat je darmen het ook zwaar kunnen hebben met de zwangerschap. Deze moeten ook hun plekje weer zien te vinden en dit kan ook zorgen voor onrustige darmen.

Natuurlijk kan buikpijn met dertien weken zwangerschap ook veroorzaakt worden door dat er iets niet helemaal in orde is. Wanneer je je hier zorgen over maakt kan de verloskundige vaak goed inschatten of je je wel of geen zorgen hoeft te maken. Zij kan luisteren naar de klachten die je ervaart en zo nodig actie ondernemen in de zin van verder onderzoek doen. Bij grote twijfel kan er door de verloskundige een echo worden gemaakt om te kijken hoe de baby zich gedraagt in de baarmoeder. Je kunt het hartje zien kloppen en dit is meestal al een geruststellend beeld voor de aanstaande moeder. Buikpijn kan immers ook ontstaan door stress en dit is niet goed voor jezelf en ook niet voor de kleine die in je buik groeit!