13 weken zwanger echo13 weken zwanger echo – Je bent zwanger! Dat is al geweldig nieuws, maar wat misschien wel spannender en leuker is om te weten, is de vraag of er een meisje of een jongen in je buik ligt te slapen. Als je het geslacht weet, kan je namelijk alvast een begin maken aan de slaapkamer van je kindje en daarnaast al de garderobe inrichten met babykleren.

Het geslacht van een baby ligt gelijk al vast bij de bevruchting van de eicel door de zaadcel. Bij de verplichte medische echo wordt het geslacht verteld bij 20 weken zwangerschap, terwijl bij een pretecho al vanaf 13 weken bepaald kan worden of het gaat om een jongen of meisje.

Je gaat naar een kliniek die gespecialiseerd is in het maken van pretecho’s en kan daar de voorpret beleven van jouw eigen kindje. Ook kan er veelal gekozen worden om foto’s en filmpjes mee te krijgen, zodat je de voorpret thuis nogmaals kan beleven.

Er kan gekozen worden voor een korte geslachtsbepaling echo, maar dit kan je ook uitbreiden door een uitgebreide echo te kiezen, waarbij er wordt gekeken naar alle organen en delen van het kindje. Ook kan er dan alvast worden gekeken of er medische bijzonderheden zijn. Uiteraard wil je zekerheid over het geslacht van je kindje hebben, daarom wordt er ook erg aandachtig naar het kindje gekeken en van verschillende kanten, zodat de zekerheid erg groot is.
Bij 13 tot 14 weken zwangerschap kan het geslacht al zowat zeker worden vastgesteld, maar vanaf 14 tot 15 weken en later wordt het geslacht zeker bepaald.

Het is erg leuk om je kindje in real life te zien, terwijl hij of zij zich aan het vermaken is in je buik en daarnaast is het een erg leuk om die foto’s en filmpjes te bewaren voor later als je kindje groter is.