Twaalf weken zwangerschap

12 weken zwanger geslacht – Bij ongeveer een zwangerschap van 12 weken is de kritische fase voorbij. De kans dat je na 12 weken nog een miskraam krijgt is veel minder dan daarvoor. Ook alle zwangerschapskwaaltjes, die je de eerste maanden kan hebben, worden vaak na deze periode minder. Veel vrouwen die in verwachting zijn vertellen het pas tegen anderen dat ze zwanger zijn nadat ze kritieke fase gepasseerd zijn. Ze kunnen nu dus echt gaan genieten van de zwangerschap.12 weken zwanger geslacht

De baby in je lichaam
De baby in je lichaam is rond deze periode helemaal compleet. Het lijfje ontwikkelt zich verder. De grootte van de baby is ongeveer 20 gram en de lengte 6 á 7 cm. Bij 12 weken beginnen de nageltjes te groeien en de oortjes en oogjes nemen de juiste plaats in. Het is belangrijk dat ook de niertjes rond deze periode beginnen te werken. Het ingeslikte vruchtwater kunnen nu door de niertjes verwerkt worden. Ook het beenmerg gaan gedurende deze periode witte bloedcellen aanmaken wat van belang is om ziekten te kunnen weren. De baby zal zodra hij of zij uit de baarmoeder komt zich moeten kunnen beschermen tegen ziektekiemen. De hersenen van de baby ontwikkelen zich zeer snel. Ook de organen gaan groeien en zullen zich verder ontwikkelen.

Tijdens de zwangerschap
Omdat er zo veel verandert bij een baby is dat ook bij de zwangere vrouw het geval. Veel vrouwen worden soms misselijk en hebben ook soms het gevoel dat ze dreigen flauw te vallen. De baby vraagt om extra bloed. Deze extra bloedtoevoer naar de baby kan de oorzaak zijn je hersenen minder bloed toegevoerd krijgen. Soms kan je het gevoel hebben dat alles begint te draaien. Door voldoende te rusten, goed en regelmatig te eten kunnen veel van deze vervelende kwaaltjes worden tegengegaan. Ook het trek krijgen voor een bepaald soort voedsel, ijs of koeken behoren bij deze zwangerschapsfase.

Echo bij 12 weken
Wanneer je een termijnecho laat maken bij 12 weken dan zal je kunnen zien dat het al een baby is met alles er op en eraan. Vanaf ongeveer week 14 is het geslacht door een arts duidelijk te herkennen. Toch zal niet iedere arts het geslacht kenbaar maken. Er zijn artsen die bang zijn dat zwangere vrouwen abortus zouden plegen wanneer de baby niet het gewenste geslacht is. U moet dus ook begrip hebben voor artsen die het geslacht niet kenbaar maken hoewel dat soms moeilijk aanvaardbaar is.