Symptomen bij 10 weken zwangerschap

  • Obstipatie/constipatie10 weken zwanger symptomen
  • Vermoeidheid
  • Gingivitis
  • Misselijkheid en overgeven (braken)
  • Bandenpijn
  • Hoofdpijn
  • Stemmingswisselingen

Deze 10 weken zwanger symptomen, worden hieronder uitgelegd.

Obstipatie en constipatie kan steeds weggaan er terugkomen. belangrijk is, dat je gezond eet en genoeg water drinkt.

Vermoeidheid is een symptoom waar je in het eerste trimester veel mee te maken zult krijgen. Je lichaam maakt een enorme verandering door. Geef niet te veel toe aan je vermoeidheid. Een wandeling of wat oefeningen kunnen je al een stuk beter doen voelen. Neem uiteraard ook genoeg rust.
Deze vermoeidheid neemt in het tweede trimester vanzelf weer af.

Gingivitis is ook een typische zwangerschapskwaal. Je tandvlees kan geïrriteerd raken en zelfs ontsteken. Goed poetsen en flossen kunnen ervoor zorgen dat de klachten beperkt blijven.

Misselijkheid en overgeven is wel de meest bekende zwangerschapskwaal. Dit kan ‘s ochtends voorkomen, maar kan ook de hele dag aanhouden. Het beste is om steeds kleine beetjes te eten. Deze misselijkheid verdwijnt meestal in het tweede trimester.

Bandenpijn
Doordat de baarmoeder tijdens de zwangerschap groeit, rekken de banden die aan je bekken vastzitten uit. Dit kan een zeurende en stekende pijn veroorzaken.

Hoofdpijn bij 10 weken zwangerschap kan komen door de hormonen, vermoeidheid, honger en stress. Heb je hier last van kun je in een donkeren kamer gaan liggen, of ga lekker naar buiten voor frisse lucht. Dit kan een hoop schelen.

Stemmingswisselingen is een veel voorkomend symptoom door de hormoonsverandering. De ene keer ben je heel erg vrolijk en de andere keer hoeft er ook maar iets kleins te gebeuren en je stemming slaat al om. Probeer goed te blijven praten met je partner, zodat hij je beter begrijpt.

Terugkeren naar 10 weken zwanger