Als je besloten hebt om een kindje ter wereld te brengen dan zul je eerst zwanger moeten worden. Dit gaat niet vanzelfsprekend. Bij de ene vrouw is het meteen raak, de andere doet er maanden, en zelfs soms jaren over om zwanger te worden. En snel zwanger worden is bij sommige vrouwen een grote wens. Onderstaande adviezen helpen jou om zo snel mogelijk zwanger te worden.

1) Kies het juiste moment

Je bent maar enkele dagen per maand vruchtbaar, en dat zijn de dagen vlak voordat je ovulatiecyclus weer opnieuw begint. Op deze dagen ben jij het meest vruchtbaar dus op die dagen moet je vrijen met je partner. Wil je weten welke dagen dit bij jouw zijn? Lees dan ons artikel over wanneer ben ik vruchtbaar.
Als je elke ochtend je temperatuur opneemt en deze noteert dan zul je op een ochtend constateren dat je temperatuur een klein beetje (enkele tienden van een graad) hoger is dan daarvoor. Op dat moment evalueer je en dat is het juiste moment om te vrijen, je hebt dan de grootste kans om zwanger te worden.snel_zwanger_worden_1

2) Maak het spannend

Zorg dat je vrijpartij een spannend en opwindend gebeuren wordt. Een voorspel door de daadwerkelijke vrijpartij is zelfs nog beter. Zorg dat jij en je partner behoorlijk opgewonden zijn voordat jullie beginnen. Dit is goed voor de kwaliteit van het zaad en hierdoor wordt jijzelf ook vochtiger. Deze factoren zorgen ervoor dat de kans om zwanger te worden vergroot worden. Maar vrij vooral niet om zwanger te worden, want dan gaat alles minder spontaan en meer gedwongen. Geniet tussen de lakens en maak er een spektakel van!

3) De juiste snel_zwanger_worden_2houding

Neem een vrijhouding aan waarbij het sperma niet eruit kan lopen na de zaadlozing van je partner. De vrijhoudingen met de grootste zwanger kansen zijn de zogenaamde 'missionarishouding' en de 'op-zijn-hondjes' en de 'lepeltje-lepeltje' vrijhouding. Wanneer jij bovenop zit loop je kans dat het sperma er bij jou weer uitloopt en dat verkleind uiteraard de kans om zwanger te worden enorm.

4) Blijf nog even liggen

Sta na de vrijpartij niet meteen op. Blijf nog zeker een minuut of tien liggen en leg een paar kussens onder je bips en benen zodat het zaad naar de goede kant stroomt. Hiermee vergroot je ook de kans om snel zwanger te worden

5) Probeer een paar keer per week te vrijen

Vrij om de 2 á 3 dagen. Je partner kan in die tussentijd goed en kwalitatief zaad aanmaken hetgeen de kans op zwangerschap ook weer verhoogd. Voor adviezen om de kwaliteit van het zaad van je partner te verbeteren kun je hier terecht (onderaan de pagina).

6) Vrouwelijk orgasme

Dat je partner klaar moet komen om een zaadlozing te doen ontstaan is duidelijk. Maar jou eigen orgasme speelt ook een belangrijke rol als je snel zwanger wilt worden. Het vrouwelijk orgasme zorgt er namelijk voor dat je baarmoeder zich samentrekt en hierdoor het spermazaad naar de eicel duwt.

Als je al meer dan een jaar bezig bent met het proberen van zwanger te worden, dan is het wellicht eens een goed idee om eens contact op te nemen met je huisarts. Deze kan jou dan onderzoeken en indien nodig ook de kwaliteit van het zaad van je partner laten onderzoeken.

 

Bekijk ook eens: