zwangerschapsacneZwangerschapsacne

Een zwangerschap is een bijzonder tijd in je leven. Over negen maanden komt een prachtig kindje in je leven. Tijdens de zwangerschap veranderd je hormoonhuishouding behoorlijk. Dit heeft onder andere invloed op je huid. Zo kun je last krijgen van vervelende kwaaltjes als zwangerschapsacne. Wat is het precies, en wat kun je er aan doen?
Tijdens de zwangerschap kun je last krijgen van puistjes op de rug, armen, benen, decolleté en gezicht. Het is zeker geen kwaal om je voor te schamen. Honderden zwangere vrouwen hebben namelijk te maken met hetzelfde probleem. Uiteraard kunnen de puistjes en rode bultjes wel erg vervelend en pijnlijk zijn. Het goede nieuws is dat acne na de bevalling meestal als sneeuw voor de zon verdwijnt.

Stap naar de huisarts

Elke vrouw krijgt tijdens de zwangerschap te maken met een veranderende hormoonhuishouding. De invloed die dit heeft op je lichaam verschilt, evenals de hoeveelheid acne. Bij een heftige aanval van acne kun je het beste een huisarts of dermatoloog raadplegen. Hij of zij schrijft in sommige gevallen bijvoorbeeld medicijnen of een créme voor.

Goede reiniging

Je kunt ook zonder medicijnen de acne proberen te verminderen. Zo is goede hygiëne van de huid erg belangrijk om puistjes tegen te gaan. Daarbij dien je elke ochtend en avond met water of een reinigingsproduct je gezicht goed schoon te maken. Daarnaast helpt een goede dag- en nachtcrème om je huid rustig te houden. Wanneer je al last hebt van acne kan dit een nieuwe aanval voorkomen. Het is echter niet aan te raden om te vaak te reinigen. Dit heeft namelijk vaak een averechts effect. Om je huid een beetje rust te geven is twee keer per dag schoonmaken prima.

Wat je vooral niet moet doen bij zwangerschapsacne

Het is erg vervelend wanneer je in de spiegel kijkt en ziet dat de puistjes en onzuiverheden maar niet willen verdwijnen. Toch kun je het beste gewoon doorgaan met reinigen. Het is echter geen goed idee om reinigingsproducten met veel alcohol te gebruiken. Deze zorgen er juist voor dat je huid meer talg en puistjes aanmaakt. Wat je in elk geval niet moet doen is de puistjes open krabben. Door er telkens aan te zitten kunnen bacteriën zich namelijk gemakkelijk verspreiden. Bovendien vergroot het de kans op littekens in je gezicht.

Snel verdwenen en vergeten

Zwangerschapsacne is een vervelende kwaal waar veel vrouwen last te hebben. Door je huid goed te reinigen kun je de acne hopelijk verminderen. Of laat je behandelen bij een schoonheidsspecialiste. Juist in de zwangerschapsperiode verdient je huid de beste verzorging. Bovendien is een bezoekje aan de schoonheidsspecialiste nog ontspannend ook. Hopelijk is de acne na de geboorte van je kindje snel verdwenen en vergeten.

 
 

Zwangerschapskleding

Bekijk ook eens: