Wat kun je doen terwijl je wacht op de bevalling?

De laatste weken van een zwangerschap kunnen tergend traag voorbij glijden. Zeker wanneer je behoorlijk wat last hebt van zwangerschapskwaaltjes en je uitgerekendwachten op de bevalling 2e datum al geweest is, kun je het zwanger zijn behoorlijk gaan vervloeken. Je wilt gewoon dat de baby komt en wel nu. Maar net zoals aardappels niet sneller gaan koken wanneer je in het water gaat staren, kun je maar beter ook niet constant verzuchten dat je wilt weten wanneer de bevalling begint. Het wachten lijkt zo alleen maar langer te duren. Beter is het om jezelf af te lijden. Hieronder wat tips over hoe je dat zou kunnen doen.

1. Slaap veel

Slapen zal er straks niet veel meer van komen en je bent waarschijnlijk hartstikke moe van al het zware werk dat in je lijf verricht wordt dus geeft je over aan je moeheid en doe 's middags een lekker lange middagslaap. Je vangt dan twee vliegen in één klap; je begint zo uitgerust mogelijk aan je bevalling en de tijd gaat lekker snel voorbij wanneer je slaapt.

2. Rommel wat in huis

Waarschijnlijk is de babykamer wel op orde aan het eind van de zwangerschap en liggen alle rompertjes en doekjes ook klaar in de commode. Maar er zijn vast nog wel wat projectjes in huis waar je normaal gesproken niet aan toekomt en waar je straks met een kleine baby vast ook geen tijd voor hebt. Ga wat foto's inlijsten en hang ze aan de muur of koop wat gezellige kussentjes en plaids voor op de bank. Hey, je hebt nou eenmaal nesteldrang en dat is een biologisch feit, dus buit het maar lekker uit.

3. Kook flink wat maaltijden voor in de vriezer

wachten op de bevalling

Als je straks bevallen bent staat je leven op z'n kop, lekker uitgebreid in de keuken staan en op je gemak een lekker zelf gekookte maaltijd eten is de komende tijd een zeldzame uitzondering. Het lijkt wel of babies het erom doen maar vooral de avonden ben je constant met ze in de weer vanwege krampjes en andere ongemakken. Wat ben je dan blij als er in de vriezer een flinke voorraad maaltijden ligt die je in de laatste weken van je zwangerschap hebt ingevroren. Je hoeft er natuurlijk geen hele dagen voor in de keuken te staan, je kunt ook gewoon de komende tijd twee keer zoveel koken als normaal en vervolgens de helft invriezen.

4. Kijk een heel seizoen van een lekkere serie

Hoe kwamen hoogzwangere vrouwen eigenlijk voor Netflix en andere online fimdiensten hun dagen door? De ultieme manier om de tijd snel te laten vervliegen is natuurlijk om je even helemaal onder te dompelen in de wereld van je favoriete TV serie. Zet een pot thee en kijk lekker een heel seizoen van bijvoorbeeld "Suits" of "Orange is the new Black" achter elkaar. Je zwangerschapskwaaltjes zijn eventjes het laatste waar je aan denkt.
 

kinderwagen

Poll

Wat doe jij (of heb je gedaan) in de laaste weken van je zwangerschap?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Bekijk ook eens: