3d echoStandaard echo’s tijdens de zwangerschap
Lijstje met belangrijke telefoonnummers - Het maken van een echo tijdens de zwangerschap wordt tegenwoordig standaard twee keer gedaan. De eerste echo is de termijnecho. Deze is om te bepalen hoe ver de zwangerschap gevorderd is en vindt meestal zo rond de twaalfde week plaats. De tweede echo is de zogenaamde 20-weken echo. Deze echo heeft tot doel te kijken of het kindje in orde is en het goed groeit of geen ernstige afwijkingen heeft. Dit zijn de standaard echo’s. Tegenwoordig is het ook mogelijk om een pretecho te maken.

Echo’s: Toen en nu
Vroeger kon men helemaal niet zien in welk stadium van ontwikkeling de baby zich bevond. Later kreeg men alleen een echo, bij een verhoogd risico op complicaties. Uiteindelijk werden echo’s uitgevoerd om ook de vordering van de zwangerschap te bepalen. Momenteel zijn echo’s ingeburgerd, dat veel moeders zich afvragen of twee echo’s niet te weinig is. De zorgverzekeraars dekken in principe slechts twee echo’s, als de zwangerschap normaal verloopt voor moeder en kind.

De pretecho
Er zijn gespecialiseerde bureaus waar je een zogenaamde pretecho kan laten maken. Deze pretecho wordt vaak uitgevoerd met geavanceerde apparatuur voor prachtige 2d, 3d of zelfs 4d beelden. Zo’n echo is vaak het mooist wanneer je zo rond de 25 weken zwanger bent. Het is een origineel cadeau maar ook leuk om aan jezelf te geven! Bij Pretecho Roosendaal kan je zowel 2d, 3d en 4d pretecho’s laten maken. Ook is het hier mogelijk om cadeaubonnen aan te schaffen
 

Zwangerschapskleding

Bekijk ook eens: