De zwangerschap is niet altijd even rooskleurig dan dat het lijkt. De zwangerschapskwaaltjes kunnen het je behoorlijk lastig maken en dan moet je ook nog eens die alsmaar grotere buik meeslepen.

Het wordt eens tijd om ook eens aan jezelf te denken, je mag jezelf eens lekker verwennen. Hieronder vind je een aantal leuke ideeën om jezelf eens lekker te verwennen tijdens je zwangerschap.

 • Ga eens lekker met je partner een avondje uit. Als dit niet je eerste kind is regel je een oppas of vriend of familielid die op je kinderen kunnen passen. Als dit wel je eerste kindje is: nog een reden te meer om er even uit te gaan want nu kan het nog! Ga ergens lekker eten en neem daarna een bioscoopje. Geniet van je avondje uit!
  Jezelf eens lekker verwennen 1
  Een dagje shoppen met je vriendinnen
 • Spreek met een aantal vriendinnen af om eens lekker naar de stad te gaan om te shoppen! Vervolgens gaan jullie lekker ergens eten. Zorg dat het een leuke dag wordt!
 • Ga eens naar de kapper of schoonheidssalon en laat je eens lekker verwennen. Daar knap je van op! Een sauna met een lekkere massage kan ook al wonderen doen.
 • Ga er eens een weekendje tussenuit met je partner. Het hoeft niet ver weg te zijn. Even weg in eigen land in een mooi hotel of een gezellig bungalowpark kan al wonderen doen! Uiteraard doe je dit niet als je op het punt staat om te bevallen!

Bovenstaande tips nemen kosten met zich mee. Niet iedereen kan deze kosten zich veroorloven. Onderstaande tips kun je uitvoeren waar geen of weinig kosten aan gebonden zijn.

 • Ga lekker zwemmen bij een zwembad bij jou in de buurt. Vooral als je een zware buik hebt is zwammen een heerlijke ervaring. Door het water is je buik even gewichtloos. Er zijn ook zwambaden die speciale zwemsessies voor zwangere vrouwen hebben. Informeer hiernaar of dit bij jouw in de buurt ook mogelijk is.
 • Als zwemmen in een zwembad niet mogelijk is en je beschikt over een ligbad, neem dan een heerlijk bad met geurende (zwangerschaps)olie. Hierin kun je heerlijk ontspannen. Ook voor het slapen doet zo'n bad wonderen. Je slaapt er veel lekkerder door!
 • Gebruik een voedingskussen tijdens het slapen. Dit kussen kun je nu al gebruiken ondanks je kindje nog niet geboren is. Je kunt het kussen gebruiken door je bovenste been erop te leggen terwijl je op je zij ligt. Hierdoor krijgt je buik meer rust en slaap jij ook lekkerder. 
zwangerschapsdagboek

Bekijk ook eens: