inrichten van de babykamer 1 Het inrichten van de babykamer. Rond de 5e of 6e maand van je zwangerschap wordt het eens tijd om aan je babykamer te beginnen.
Misschien heb je al een babykamer van een eerdere zwangerschap die je nog kunt gebruiken. Als je het geslacht van je nieuwe kindje dan weet en het is anders dan je vorige kindje zul je wellicht de kleurtjes in de kamer even moeten aanpassen.

Wordt het je eerste kindje dan is er werk aan de winkel. Je zult meubeltjes moeten uitzoeken voor je kinderkamer en deze moeten aanschaffen. Dit kan best in de papieren lopen als je alles nieuw moet kopen. Een goede tip: kijk eens of je gebruikte spullen kunt kopen. Dit scheelt een hoop geld. Op Marktplaats kun je vaak complete babykamers kopen voor soms wel minder dan de helft van de nieuwprijs.

De kinderkamer bestaat uit de volgende onderdelen:

De klerenkast
In het begin zul je deze nog niet zo hard nodig hebben, maar hier komt snel verandering in. Je collectie kleertjes voor je baby zal snel groeien. Tijdens de kraamperiode zal je al flink wat kleertjes en rompertjes krijgen en daarna zul je zo nu en dan nog wat kleertjes moeten bijkopen want je kleine baby zal snel uit zijn of haar eerste rompertjes groeien.

Het ledikantje
Een wiegje is een klassiek bedje voor je baby, maar niet echt praktisch. Je baby zal er na zes maanden uitgegroeid zijn en dan zul je alsnog een ledikantje moeten aanschaffen. Daarom schaffen veel mensen direct een ledikantje aan voor hun babykamer. Het voordeel van een ledikantje is dat je de het bedje op drie verschillende hoogtes kunt instellen. Naarmate je kindje ouder wordt verlaag je het bedje. Op deze manier kun je tot ongeveer het derde levensjaar plezier hebben van je ledikantje.

De commodeinrichten van de babykamer 2
De commode is een onmisbaar meubelstuk in de babykamer. Het is een opbergkastje met 2 functies. De bovenkant gebruik je om je baby op te verschonen, en het onderste deel gebruik je als opbergkastje voor baby-verzorging spulletjes zoals handdoekjes, washandjes, talkpoeder, zeep, etc. In het begin (het eerste half jaar) zul je de commode vaak nodig hebben om de luier van je baby te vervangen.

Zitmeubel voor jou
Als je je kindje wilt voeden is het prettig als er een comfortabele stoel in de babykamer waar je gebruik van kunt maken. Zorg dat er dan ook een krukje of voetenbankje bij is zodat je hier je voeten op kunt laten rusten. Ook als je je kindje naar bed brengt en nog even bij je baby wilt blijven is het fijn als je even lekker naast het bedje kunt zitten.

Accessoires voor je babykamer
Kleed je babykamer een beetje aan! Met leuke accessoires zoals een mooi behangetje, fotolijstjes, gordijntjes, nachtlampjes, knuffeltjes, etc. Ga met een stel vriendinnen of je partner op stap om eens lekker te shoppen om je babykamer eens leuk aan te kleden. Maak er een leuke dag van!

Online zoeken naar babykamers:

Bij Bol.com hebben ze een groot assortiment aan babykamer en babykamer accessoires. Voor je gemak hebben we een rechtstreekse link gemaakt naar het assortiment op Bol.com.  Klik hier om te bekijken.

 

zwangerschapsdagboek

Bekijk ook eens: