1. Vermijd cafeïne

Het drinken van cafeïne tijdens de zwangerschap heeft enkele grote gezondheidsrisico's. De cafeïne wordt veel langzamer verteerd en komt via de placenta in de bloedbaan van je baby terecht.
Dit betekent dat de cafeïne bijwerkingen van een snelle hartslag, hoge bloeddruk en een gestimuleerd zenuwstelsel jou en je baby beïnvloeden.
Het resultaat is een grotere kans op een miskraam. Zelfs van kleine hoeveelheden is bekend dat ze 13% meer laag geboortegewicht voor je pasgeborene veroorzaken.
Probeer over te stappen op een natuurlijk cafeïnevrije kruidenthee, maar raadpleeg wel je arts of verloskundige, want bepaalde kruiden kunnen vroegtijdige bevalling veroorzaken.

2. Beweeg regelmatig

Een baby krijgen is zowel lichamelijk als geestelijk zwaar. Om de pijn en de stemmingswisselingen die met de zwangerschap gepaard gaan te bestrijden, moet je regelmatig bewegen.
Lichte lichaamsbeweging kan rugpijn verlichten, de circulatie bevorderen en je stemming verbeteren. Het versterkt ook je spieren en banden als voorbereiding op de bevalling.
Enkele goede oefeningen die de stress op je lichaam beperken zijn zwemmen en wandelen. Yoga verhoogt de vruchtbaarheid en prenatale yoga opent je heupen, verlicht stress en helpt bij onrust.
Het tillen van zware gewichten of jezelf uitputten door intense cardiotrainingen kan meer kwaad dan goed doen.

3. Drink veel water

Nieuwe moeders hebben meer water nodig dan normaal, omdat het deel gaat uitmaken van het vruchtwater dat je baby omgeeft. Te weinig vocht kan leiden tot een miskraam of geboorteafwijkingen, en tot gecompliceerde weeën.
Je kunt tijdens de zwangerschap snel uitgedroogd raken, omdat je meer nodig hebt dan je gewend bent. Het wordt aanbevolen om elke dag minstens 10 kopjes van 8 ons te drinken om gehydrateerd te blijven.
Voldoende water drinken kan ook gezwollen gewrichten verlichten en je systeem spoelen van opgebouwde gifstoffen.

4. Doe dutjes

Vermoeidheid, vooral tijdens het eerste trimester, komt vaak voor. Je lichaam maakt hormonale veranderingen door die je energieniveau beïnvloeden.
Neem nu de tijd om slaap in te halen en je lichaam te laten ontspannen. Als de baby eenmaal geboren is, zul je niet meer zo vaak kunnen rusten. Je slaapschema zal inconsistent en gebrekkig zijn.
Trakteer jezelf dus op een middagdutje om jezelf te herstellen en de stress van werk en privéleven op je baby te verlichten.
De juiste hoeveelheid slaap krijgen 's nachts is ook belangrijk. Naarmate je zwangerschap vordert, zal het moeilijker worden om 's nachts te slapen. Je zult vaak naar het toilet moeten en moeite hebben om een comfortabele houding voor je bult te vinden.
Haal de verloren slaap 's nachts in en investeer in een zwangerschapskussen dat tussen je dijen en onder je onder gaat. Een kussen lijnt je heupen uit om de druk van je rug en bekken te halen.

5. Prenatale massage

Plan voor de bevalling een tijdstip in voor een professionele prenatale massage.
Een low-impact massage behandelt lage rugpijn die tijdens je hele zwangerschap een bedreiging kan zijn. Het zal ook de circulatie bevorderen en ontstekingen wegnemen die zwellingen veroorzaken.
Vermijd een massage aan het begin van je eerste trimester. De meeste behandelaars accepteren geen vrouwen in deze periode, omdat de kans op een miskraam groter is. Tot aan je uitgerekende datum daarna kun je altijd een boodschap krijgen.

6. Maak een geboorteplan

Moeder zijn begint tijdens de geboorte van je baby. Je wilt dit moment bijzonder en veilig maken. Daarom is het maken van een geboorteplan essentieel.
Doe zelf online onderzoek naar je opties voordat je advies aanneemt van vrienden en familie. Dit is jouw beslissing, dus je moet een onbevooroordeelde kijk hebben op de manieren om te bevallen.
Hoewel een ziekenhuisbevalling traditioneel is, is er in de VS een toename van het gebruik van vroedvrouwen en zelfs thuisbevallingen. Het aantal thuisbevallingen is van 2004 tot 2017 met 77% toegenomen.
Je locatie is niet de enige keuze die je moet maken. De beslissingen om een ruggenprik te gebruiken, een waterbevalling te hebben, of een uitgestelde navelstrengsluiting zijn er nog maar een paar.

7. Ga winkelen

Maak je op voor je bundeltje vreugde door die essentiële en schattige babyspullen klaar te maken.Je kunt de kinderkamer voorbereiden met een wieg, commode, schommelstoel en commode. Kies bovendien een felle kleur voor de muren en stickers voor de ramen waar je baby van kan genieten.
Je baby aankleden is leuk, maar vergt ook veel planning. Je wilt niet zonder kleren komen te zitten als je baby een groeispurt heeft. Plan om een maat groter te kopen dan zijn huidige leeftijd. Pasgeboren kleertjes gaan niet lang mee, dus koop er maar een paar.
Je wilt ook beslissen over luiermerken of kiezen voor stoffen of herbruikbare inleggers. Voor pasgeborenen werken wegwerpluiers het beste, omdat je ze vaak moet verschonen. Als ze ouder worden, kun je overstappen op een milieuvriendelijkere optie. Vergeet ook niet dekens, slabbetjes, flessen en wat speelgoed.
Deze spullen helpen je om je zowel lichamelijk als geestelijk voor te bereiden op je nieuwe aanwinst.

Bekijk ook eens:

zwangerschapsdagboek

Bekijk ook eens: