babyshower_2

Baby shower algemeen

Bij een baby shower sta jij als moeder helemaal centraal en wordt jij eens lekker in de bloemetjes gezet!
De naam 'baby shower' komt uit de US en wordt ook in Nederland en België steeds populairder.

Het werkt zo: je partner, je vrienden en naaste familie regelen stiekem een feestje voor je terwijl je niet thuis bent. Als je veel thuis bent wordt je waarschijnlijk door iemand in je naaste omgeving met een smoesje even buitens huis gehouden zodat de voorbereidingen voor het feestje kunnen beginnen.Het kan ook ergens anders gehouden worden om te voorkomen dat jij na het feestje alles moet opruimen.

Voor jouw blijft dit feestje tot op het laatste moment een leuke verassing! Jij staat met je buikje helemaal centraal tijdens dit feestje en je wordt heerlijk vertroeteld! Meestal krijg je dan lekker eten en ontvang je allemaal leuke cadeaus voor je toekomstige babyuitzet.

Spelletjes

Naast het lekker kletsen en eten met je vrienden en familie worden er ook wel eens spelletjes gespeeld. Een aantal voorbeelden zijn:babyshower_3

Iedereen neemt een kinder- of babyfoto van zichzelf mee en deze wordt op een stapel gelegd. Beurt voor beurt neemt men een foto en moet dan zien te raden / herkennen van wie de foto in het gezelschap is.

Raad de omvang van de buik van jou! Degene die het meeste in de buurt komt krijgt een kleine verassing. Je partner wordt meestal uitgesloten van deelname daar hij je buikje beter dan de rest kent!

Meestal wordt een baby shower in jouw 6e maand van je zwangerschap gehouden. In die maand heb je niet zoveel last van de zwangerschapskwaaltjes en voel je je op en top zwanger!

Dus wie weet, krijg jij dit leuke feestje ook voorgeschoteld? Je zou je partner eens stiekem een (anoniem) berichtje kunnen sturen over de baby shower, wie weet helpt 't wel!

 
 

Poll

Ben jij al eens in het zonnetje gezet tijdens een baby shower?

Laden ... Laden ...
Zwangerschapskleding

Bekijk ook eens: