Ben je alleen zwanger? Ben je een alleenstaande (aanstaande) moeder?

Dit kan altijd gebeuren, er zijn verschillende oorzaken waarom je alleen zwanger bent. Een scheiding is een veel voorkomende reden. Sommige mannen krijgen het erg benauwd als er een kind bij komt kijken en vinden dat zelfs een reden om een punt achter de relatie te zetten. Gelukkig komt dit niet zoveel voor. Natuurlijk kan de beëindiging van de relatie ook andere oorzaken hebben.
Maar dat hoeft niet te betekenen dat jij ongelukkig hoeft te zijn tijdens je zwangerschap. Er zijn ook een aantal voordelen. Hieronder noemen wij 10 redenen waarom het ook fijn kan zijn om de zwangerschap alleen te beleven.
 
1)
Je hebt de T.V. voor jezelf, je kunt elke avond heerlijk kijken naar romantische films en daarbij huilen alleen zwanger zijnzoveel je wilt. Je hebt geen last van voetbalseizoenen of andere mannenprogramma’s.

2)
Je bent de enige die de W.C. gebruikt, dus als je een tijdje hebt zitten stinken op de W.C. is er niemand die commentaar over zal geven.

3)
Er is niemand in huis die je laatste lievelingskoekjes, dropjes, of snoep opeet. Je hoeft geen eten te verstoppen  (tenminste niet voor je partner) voor je smikkelwoedes, want die krijg je eenmaal als je zwanger bent.

4)
Over eetbuien gesproken: als je ’s nachts opeens honger hebt, dan kun je lekker eten wat je wilt. Niemand klaagt dan over de geurtjes s'nachts.

5)
Je hoeft niet meer te zeuren tegen je partner om te vragen of hij mee wilt naar de echo.
Je gaat gewoon lekker met je vriendinnen of met je moeder. Je hebt hierbij ook geen valse verwachtingen dat je lekker samen met je partner kunt gaan.

6)
Als je hoog zwanger bent is samenslapen ook niet altijd een pretje. Ben je alleen in een 2-persoons bed? Dan heb je alle ruimte! Geniet er lekker van! Je mist zo ook het gezeur, het gesnurk en het gewoel van je partner. Ook als je nog even TV wilt kijken of nog even wilt lezen voor je gaat slapen zal niemand mopperen. Ook bepaal jezelf wanneer je gaat slapen en wanneer je opstaat.

7)
Als je op zoek gaat naar babykleertjes is er geen eigenwijze partner die je verteld wat je moet kiezen, jijzelf kiest wat je mooi vind en dat koop je. Uiteraard geld dit ook voor de rest van de baby-uitzet. Je koopt wat jezelf mooi vind en niemand zal je hiervan weerhouden.

8)
Heb je eens zin om met een paar vriendinnen iets leuks te gaan doen? En er een paar dagen tussenuit te gaan? Dit kan natuurlijk ook met partner, maar dan moet je dit weer overleggen, inplannen, etc. Als je alleen bent maakt dit niet meer uit! Je kunt lekker je gang gaan. Natuurlijk moet je wel rekening houden met je werkgever (als je die hebt).

9)
Je hebt geen partner die je kan helpen met opruimen, maar als je alleen bent hoef je ook minder op te ruimen! Was: je hoeft alleen maar de kleren van jouzelf (en evt kinderen die je al hebt) te wassen. Spullen in huis: je hoeft niet meer alle rotzooi achter de kont van je partner op te ruimen die hij steeds laat liggen. Je kindjes (als je die hebt) voedt je goed op om hun eigen spulletjes zelf op te ruimen.

10)
Sinds je alleen bent is de kans groot dat er meer familie en vrienden je komen helpen en je uitnodigen voor etentjes. Dit omdat ze zich realiseren dat je er alleen voor staat tijdens je zwangerschap. Hierdoor heb jij eigenlijk een hele leuke, gezellige en sociale periode! Laat je lekker in de watten leggen en geniet volop van deze aandacht!
 
 

Zwangerschapskleding

Bekijk ook eens:

Poll

Ben jij alleenstaand (geweest) tijdens je zwangerschap?

Laden ... Laden ...