Zwanger zijn is niet altijd even leuk, het heeft ook zijn nadelen. Denk daarbij aan de zwangerschapskwaaltjes of de bevalling zelf.
Maar daar gaan we het in dit artikel niet over hebben. In onderstaand overzicht vindt je 8 leuke dingen aan de zwangerschap.
Veel leesplezier!

1 - Je wordt mooier

Door de betere doorbloeding van je huid zul jij er tijdens de zwangerschap (vooral in en na het 2e trimester) er beter uit gaan zien. Je huid ziet er mooier uit en straalt helemaal. Daarnaast profiteerd ook je haar van deze doorbloeding. Tijdens je zwangerschap zal je haar voller zijn, glanzender zijn en minder snel uitvallen.

2 - Niet meer ongesteld zijn tijdens je zwangerschap

Vergeet de komende 9 maanden alle ongemakken van het ongesteld zijn, want hiervan zul je tijdens de zwangerschap even geen last meer hebben! Geen tampons, maandverband en andere zaken die met ongesteldheid te maken hebben!

3 - Mensen worden behulpzamer

Wanneer je zwanger bent zul je merken dat je mensen in je directe omgeving opeens veel toeschietelijker zijn om je te helpen. Dit kan zo gebeuren met klusjes in huis of wanneer je wilt zitten dat er dan spontaan een stoel aangeboden wordt. Ook in het openbaar vervoer zul je merken dat je minder moeite moet doen om een zitplaats je bemachtigen eens je buik goed zichtbaar is. Geniet en profiteer er maar lekker van want die zware buik voortdurend moeten meeslepen is niet altijd een pretje.

4 - Contact met andere (aanstaande) moeders

Wanneer je buiten wandelt of boodschappen doet kan het zomaar eens zijn dat je andere (aanstaande) moeders tegenkomt. Het is dan zeker niet ontdenkbaar dat deze de behoefte hebben om met jouw een klein praatje te maken over de zwangerschap. Of wellicht maak je zelf contact met hun. Het is maar hoe de situatie zich voordoet. Doe je aan zwangerschapsactiviteiten zoals Yoga, zwemmen of voorbereidingslessen op de bevalling? Dan kom je zeker in contact met andere moeders en kan zo'n wekelijkse bijeenkomst erg gezellig worden.

5 - Nooit meer alleen zijn

Je hoeft nooit meer alleen te zijn! Je baby is dan nog niet geboren maar wel altijd bij je. En dat schept nu al een band met je baby. Je kunt er al mee praten en lekker je buikje knuffelen! Erg prettig op momenten waarop je alleen bent.

6 - Voor het eerste keer je kindje voelen bewegen

Zoals hierboven gezecht heb je altijd je baby bij je en ben je nooit alleen. Maar het eerste moment dat je je baby voelt bewegen is echt heel erg speciaal. Je voelt dan even vlinders in je buik. Je zult dit moment nog lang koesteren. Ook de keren erna, maar de eerste keer blijft het meest bijzonder.

7 - Goed excuus om te winkelen

Wanneer je zwanger bent heb je een goed excuus om te winkelen. Je hebt namelijk het een en ander nodig. Denk maar eens aan je eigen zwangerschapskleding / lingerie, de baby uitzet en de babykamer. Ga een lekker dagje met je vriendinnen winkelen en maak er een leuke dag van! Liever thuis vanuit de luie stoel winkelen? Dat kan ook, er zijn voldoende web winkels met baby en zwangerschaps artikelen. Op deze pagina vind je een breed assortiment aan online shops.

8 Niet meer de buik hoeven intrekken

Wanneer je zwanger bent is je buik intrekken wel het laatste wat je wilt doen. In tegendeel, je wilt je trotse buikje aan iedereen laten zien!  Als het lekker weer is kun je een mooie buikband dragen of een leuke shirt om je buik nog meer te accentueren. Ben trots op je zwangere buikje!

Weet jij nog meer leuke dingen aan zwanger zijn? Neem dan contact met ons op en wie weet zetten we jouw idee ook op deze pagina!

 

 

zwangerschapsdagboek

Bekijk ook eens: