Een baby aankleden, dat is een heel gedoe, armpjes door mouwtjes krijgen, rompertjes met een te kleine hals...
Je wacht op het moment dat ze groter worden. Maar is het nu zoveel makkelijker om een peuter aan te kleden?

Een peuter is tenslotte al een heel stuk verder in zijn ontwikkeling.

Nou het aankleden is makkelijker omdat de peuter  best z'n armen voor je omhoog wil doen, of in een broekspijp wil stappen. Maar het wordt een stuk lastiger omdat hij zo wiebelig en draaierig is, nu hij een echte peuter wordt.

4 zaken waar je op moet letten, als je je peuter makkelijk wil aankleden.

1) Koop gemakkelijke losse en ruime kleertjes die makkelijk aan en uit te trekken zijn.

2) Koop geen kleren met knopen. Ritsen, clips, klittenband. Alles! Zolang je maar geen knoopjes  in knoopsgaten moet priegelen.

3) Je kindje kruipt door het huis trekt zich aan van alles en nog wat op: koop kleren die een beetje tegen een stootje kunnen ( schattige jurkjes zijn goed voor oma's verjaardag, maar niet voor een door-de weekse -speeldag )

4) Maak het jezelf makkelijk met een aantal basiskleuren die onderling allemaal bij elkaar passen, gaat er een beker melk over het t-shirt, heeft je kleintje een ongelukje zonder luiere aan, dan hoef je niet het hele outfit te veranderen. Scheelt tijd, scheelt stress.

Tips voor de basis van de kledingkast van je peuter:

Shirts: Neem katoenen shirts met een clipje of klittenband in de nek. Dat gaat  makkelijk over het hoofdje en katoen is goed wasbaar. Een hemdje of rompertje onder het katoenen shirt zorgt voor een extra laagje en daarmee ook voor warmte.

Leggings/broeken: helemaal niet erg om bv 2 leggings in dezelfde kleur te hebben, bespaart een hoop gedoe bij ongelukjes tijdens het zindelijk worden. Ik kocht broeken en leggings met elastiek in de taille. Lekker makkelijk met die bolle peuter buikjes! En als ze geen bol buikje hebben, maar de spreekwoordelijke garnaal zijn, koop dan vooral een stel bretels of tuinbroeken!

Sweaters en sweatshirts:Let op! heel vaak vindt een peuter het vervelend om z'n hoofd door een smalle nek opening te moeten wurmen!! Het  kan werkelijk voor tranen zorgen! Rek voor de trui aan moet de hals even op. Of nog beter: koop v-halzen.

Een warme jas: als het even kan met capuchon, een jack gevoerd met fleece is in de winter ideaal, warm en waterdicht! En het staat zo heerlijk eigenwijs!

Pyjama's: Fleece pyjama's met voeten zijn geweldig, zo blijft je kind warm blijft ook als hij de dekens 's avonds van zich af gooit. Je kunt ook een draagbare slaapzak nemen. Maar persoonlijk vond ik dat toch een beetje eng, toen ze doorkregen hoe ze zich in het bedje omhoog moesten hijsen...Lopen in een slaapzak: ik vond het niks.

Schoenen en sokken: nu je kind gaat lopen heeft hij echte schoenen nodig, die schattige schoenen met zachte zooltjes kunnen nu dus niet meer. Als je kind in huis geen schoenen aanheeft, koop dan anti-slip sokken.  Wat schoenen betreft: Let goed op en laat je goed adviseren in een schoenen speciaal zaak. Wat je ook goedkoop kunt aanschaffen ( en geloof me, wij zijn erg van de koopjes) bezuinig nooit op schoenen. Je hebt tenslotte maar 1 rug !!

Bekijk ook eens: