Ontwikkeling baby 2 maanden - In de 2e maand van het kersverse leventje van je baby zal je baby steeds meer controle over zijn of haar bewegingen krijgen.  De bewegingen die in de eerste dagen instinctief waren worden nu steeds bewuster uitgevoerd. Je baby zal deze maand ook al duidelijke signalen afgeven. Let daarom goed op je baby.

Doordat niet alleen de spieren maar ook de algehele motoriek van je kindje verbeterd kan je baby steeds meer met de handjes doen. Bewegingen zoals de handjes openen en sluiten gaan steeds makkelijker. Je kunt nu ook  al oefenen met het laten vastgrijpen van objecten.

Glimlachen

ontwikkeling baby tweede maandOmdat de zintuigen van je baby zich verder ontwikkelen zal je baby steeds meer interesse in de wereld om zich heen tonen. Ook zullen de emoties van je baby duidelijker te zien zijn. Het is goed mogelijk dat je je baby in de 2e maand ook wel eens ziet glimlachen! Ben jij de geluksvogel die dan net een foto heeft genomen? En bij het huilen ontstaan nu ook echte traantjes!

Oefenen

Als je baby op het buikje ligt zal ie deze maand af en toe het hoofdje proberen op te tillen. Doordat de nekspieren steeds sterker worden lukt dit steeds beter. Geef je kindje de ruimte om dit te oefenen door je baby een paar keer op per dag het buikje te leggen. Maar blijf er wel altijd bij.

Het gaat 's nachts beter

De dag/nacht routine begint ook steeds beter te worden. Misschien merk je er bij jouw kindje nog niet zoveel van maar dan kan dit nog komen. Het zal je niet verbazen als je kindje aan het einde van de maand 's nachts zomaar eens 5 tot 6 uur aan een stuk door slaapt. Dat is voor de papa en mama ook wel eens fijn!

Of toch niet?

Maar het kan ook zo zijn dat je baby huilbuien krijgt ondanks dat de luier schoon is en net gegeten heeft. Wat dan vaak helpt is je baby voorzichtig knuffelen en langzaam schommelen en liedjes zingen totdat het slaapt  Als dit vaak voorkomt moet je met je partner afspreken wie wanneer zich bezig houdt met de baby en wie kan slapen. Wordt vooral niet gefrustreerd op je baby. Baby's onderbroken nachten horen nu eenmaal bij elkaar.

Voeding

Tijdens de 2e levensmaand van je baby zal je baby al iets minder vaak willen drinken op een dag. Het kan zijn dat je baby zelfs 4 uur geen behoefte heeft om te drinken. En 's nachts zoals hierboven beschreven zelfs nog langer. Let er wel op dat je je baby enkel melk geeft (fles of borstvoeding). Iets anders mag je baby nog niet hebben. Dus nog geen vast voedsel zoals fruit of papjes. Daarvoor is het spijsverteringsstelsel nog niet ver genoeg door ontwikkeld.

Heb je een leuke foto van je baby? Stuur deze naar ons en we zetten je foto op onze website en op onze facebook pagina! Kijk hier voor meer informatie.

 

 

 

 

Bekijk ook eens: