Ontwikkeling baby 10 maanden - De tiende maand is net als voorgaande maanden een belangrijke. Het kindje kan steeds meer en voor je het weet komt er zelfs al wat aan woorden uit de mond. Benieuwd wat een baby in de tiende maand allemaal meer kan dan eerder? Lees dan snel verder.

Veel zelf doen

Een baby heeft natuurlijk nog alle hulp nodig en je kunt ook zeker niet rekenen op een baby die ineens alles zelf kan, maar je zult wel merken dat de baby probeert meer dingen zelf te doen. Dat kan zijn dat ze zelf proberen te eten en drinken en dat ze een poging doen om bijvoorbeeld hun eigen broek goed aan te trekken. Geen zorgen als jouw kindje dit nog niet doet. Dit is lang niet het meest belangrijk en het komt voor dat sommige kinderen dit pas later doen.

Lopen

Als je als ouder iets belangrijk vindt aan de ontwikkeling van je kind, dan is het wel het leren lopen. In de tiende ontwikkeling baby tiende maandmaand komt hier al vooruitgang in. In de negende maand kan een baby steeds meer zoals de trap opklimmen, maar in de tiende maand zullen ze echt al proberen te lopen. Natuurlijk niet meteen zonder hulp. Dit kan zijn dat ze zich vasthouden aan de tafel en even gaan staan en een stapje zetten. Verwacht niet dat jouw kind deze maand ineens perfect kan lopen, maar het begin zal wel komen, en dat is spannend genoeg. Vervolgens leert een kind steeds langere afstanden te lopen en kan het kind op een gegeven moment zelf lopen. Dat kan allemaal wel een tijdje duren, maar in de tiende maand begint dit dus.

Meer energieverbruik

Je hebt kunnen lezen dat de baby van tien maand steeds meer probeert zelf te doen en ook nog eens gaat leren lopen. Logisch dat een baby dan meer energie verbruikt dan de maand ervoor. Meer energie verbruiken betekent ook meer voeding nodig hebben en wellicht ook wat meer slaap. Schrik dus niet als jouw baby ineens meer voeding nodig heeft, want in deze maand is het absoluut niet gek. Je kunt alvast een vergelijking maken door voor jezelf op te schrijven hoeveel de baby binnenkrijgt in de negende maand. Het is toch ook leuk om te weten of er een groot verschil zit tussen de negende en de tiende maand?

Wederom een maand vol vooruitgang waarvan lopen de meest belangrijke is. Als je denkt aan opvoeding, denk je al snel aan de eerste stapjes, en de kans is groot dat jouw baby die eerste stapjes gaat zetten in de tiende maand. In de maanden die hierop volgen gaat het lopen steeds beter en zullen de afstanden ook groter worden.

 

 

 

alles voor de babykamer
kinderwagen

Bekijk ook eens: