Waarom een voedingskussen?

Een voedingskussen, ook wel zwangerschapskussen genoemd, zorgt voor extra ondersteuning tijdens je zwangerschap en daarna. Een voedingskussen dient verschillende praktische functies. Het wordt tijdens de zwangerschap aanbevolen door fysiotherapeuten vanwege de goede ondersteuning die het geeft tijdens het slapen. Het zorgt voor extra comfort en is beter voor de slaaphouding, vooral voor zwangere buikslapers.
Maar ook na de bevalling kan een voedingskussen je ondersteunen in meerdere situaties. Zoals de naam al zegt is een voedingskussen ideaal voor het geven van borstvoeding of flesvoeding. Het kussen ondersteunt de onderarm zodat het voeden lekker comfortabel kan verlopen. Daarnaast wordt een voedingskussen door veel mensen ook gebruikt als ‘nestje’ waar je kleine lekker geborgen in kan liggen. Bijvoorbeeld in de box of op de bank.

Verschillende soorten en maten voedingskussens

Bij het aanschaffen van een voedingskussen heb je een erg grote keuze uit verschillende soorten voedingskussens. Een paar tips:

  • Een goed voedingskussen heeft de vorm van een hoefijzer of een banaan.
  • De beste voedingskussens zijn gevuld met soepele, lichtgewicht korrels. Deze korrels zorgen ervoor dat het kussen zich goed vormt naar je houding.
  • Probeer eerst eens uit met welk soort voedingskussen je jezelf het meest comfortabel voelt. Dit kun je doen door een bepaald kussen bijvoorbeeld bij een vriendin of kennis uit te proberen.
  • Voor voedingskussens bestaan verschillende mooie voedingskussenhoezen. Koop er altijd minstens twee, zodat je altijd de mogelijkheid hebt om er één te wassen.

voedingskussens

Advies bij het gebruik van voedingskussens

Wanneer je een voedingskussen gaat gebruiken voor het slapen, kun je dit natuurlijk op vele manieren doen. Het belangrijkste is dat je een houding aanneemt die voor jezelf comfortabel is. Een voorbeeld van een goede lighouding: leg het voedingskussen helemaal recht waarbij je een deel tussen je enkels en een deel tussen je knieën legt. Wanneer je wat verder in de zwangerschap bent kun je ook een deel onder de buik liggen. Je zult merken dat dit veel extra steun en comfort met zich meebrengt.
Bij het geven van borstvoeding dient het kussen zo hoog te zijn dat je kind op het kussen kan liggen zonder dat je zelf nog iets moet ondersteunen. Draai het kussen in een U-vorm (als dat nog niet het geval is) en leg het op deze manier achter je rug. Nu kun je je baby aan beide kanten op het voedingskussen leggen en hem of haar voeden terwijl het kussen het gewicht van je baby draagt. Het geven van flesvoeding verloopt op dezelfde manier, alleen nu ligt je kind wat lager in het kussen. Is je voedingskussen te hoog? Verwijder dan wat van de vulling en waarschijnlijk krijg je het kussen weer op de ideale hoogte.

Klik hier om het aanbod aan voedingkussens te bekijken op Bol.com

alles voor de babykamer
kinderwagen

Bekijk ook eens: