Tot welke leeftijd blijft je kindje in de box
Wanneer je baby in de box speelt is het veilig.

Tot welke leeftijd blijft je kindje in de box - Hoe lang blijft je kindje in de box? Daar zijn de meningen over verdeeld. Sommige ouders laten hun kind tot anderhalf jaar in de box spelen, andere weer 8 maanden. Het hangt er natuurlijk ook vanaf tot welke leeftijd je kindje zich kan vermaken in de box. Dat is ook weer bij elk kind anders. Maar is een box is een veilige plaats om in te spelen, en géén gevangenis. Het is daarom ook een goed idee om de ukkepuk af en toe ook eens de vrijheid te geven om het leven buiten de box een te verkennen. Als je dat niet doet zal je baby op den duur de box wel als gevangenis gaan beschouwen en is de kans dat ie er al snel niet meer in wilt aanwezig. Als je kindje moe is van het verkennen dan kun je hem weer in de veilige omgeving van de box leggen.

Ben je bezig met iets dat per se af moet en schikt het niet dat de ontdekkingsreiziger weer de box verlaat dan kun je hem of haar proberen af te leiden door middel van een stukje speelgoed. Je kindje hoeft ook niet altijd meteen de zin te krijgen door hem meteen eruit te laten gaan wanneer hij of zij het wil. In andere gevallen kun je je kindje natuurlijk wel naar buiten laten gaan om de boel te verkennen. Blijf altijd alert als je baby op verkenningstocht is.

Mis je de box!?

Naarmate je kindje ouder wordt zal het steeds moeilijker worden om 'm in de box te plaatsen. En op een gegeven moment bereikt je kindje de leeftijd waarop hij of zij er helemaal niet meer in wilt.
Op dat moment is het heel begrijpelijk dat je de box mist, want daar kon ie veilig in spelen en hoefde je niet continue op 'm te letten. Toch kun je je kindje rustig laten spelen op een dekentje in de woonkamer, maar je zult merken dat de kleine dat dekentje al snel verlaat omdat ie zijn eigen nieuwsgierigheid graag wil gehoorzamen. Pakt je baby iets wat hij of zij niet mag pakken? Wordt dan niet meteen boos en pak het voorzichtig af. Gebeurd het weer? Blijf rustig maar treedt kordaat op door op een kalme toon te vertellen dat het niet mag. Leg het verboden object desnoods buiten bereik van je kind. Met emotionele scenes bereik je niets, zeker niet op deze leeftijd.

Zorg ook voor veiligheid in je woonkamer en de rest van je huis. Haal alles wat gevaarlijk is buiten bereik van je baby. Lees meer hierover in ons artikel hoe maak ik mijn huis babyproof?

alles voor de babykamer
kinderwagen

Bekijk ook eens: