Wanneer je kindje je 's nachts diverse keren uit je slaap heeft gehouden en vervolgens
's ochtends de wekker gaat dan ben jij nog lang niet klaar om op te staan.
Met onderstaande tips komt je toch goed de dag door:

Goed ontbijten

Het valt niet altijd mee om tijd te nemen voor een goed ontbijt, maar toch is het wel goed om te doen. Mocht je toch weinig tijd hebben om te ontbijten zorg dan dat je in iedergeval in die korte tijd een voedzaam ontbijt neemt. Youghurt met musli en eventueel vers fruit is hier een goed voorbeeld van.
Een lekker kopje koffie mag je ook hebben. Na 9 maanden geen koffie gedronken te hebben zul je hiervan kunnen genieten. Ben je geen koffiedrinker, neem thee of melk of beter nog verse jus d'orange.

Doe zo veel mogelijk in de ochtend

Probeer zoveel mogelijk werk (zoals huishoudelijke klusjes) in de ochtend te doen. Want dan heb je nog het meeste energie.

Frisse neus halen

Ga ook even lekker naar buiten met je kindje als dit mogelijk is. Wandel of fiets even samen met je kindje in de buurt, na een vriendin of naar de winkel of zomaaar een blokje rond. Je krijgt meer energie als je even buiten bent geweest.

Een dutje doen

Slaapt je kindje overdag? Of is er iemand in de buurt die even op je kindje kan passen?
Neem dan gebruik van die tijd om zelf ook even wat verloren slaap in te halen. Ook al is het maar even, je knapt er van op!

Ga op tijd naar bed

In de tijd waarin je kindje je 's nachts dikwijls wakker maakt (bijvoorbeeld voor voeding en/of verversing van de luiers) dan is het een goed idee om op tijd naar bed te gaan. Zo kun je zelf ook nog wat extra slaap nemen voordat je de eerste keer wakker gemaakt wordt door je kindje.

Situatie thuis

Hoe is de situatie bij jullie thuis? Werken jullie als ouders beide? In dat geval is het een idee om de nacht taken om de beurt te doen zodat jullie beide genoeg rust krijgen.
Je kunt dit per nacht doen of per keer, maar dit is waar jullie zelf de voorkeur aan hebben. Bespreek dit met elkaar.