In Nederland zien wekelijks ongebabykado[1]veer 4000 baby'tjes het levenslicht, daar horen dan ook zo’n 8000 kersverse ouders bij. Velen van hen hebben geen idee wat ze te wachten staat. Zij hebben natuurlijk ook weer familieleden, vrienden en collega’s, ongeveer 120.000 mensen zoeken wekelijks het meest geschikte babycadeau om te kunnen geven wanneer zij bijvoorbeeld op kraamvisite gaan. Iedereen denkt er over na maar direct met het perfecte cadeau komen is moeilijk, daarom hier wat tips om te geven als babycadeau.

Een fotolijst voor herinneringen

De babytijd is een bijzondere periode waarin de ontwikkelingen zich razendsnel opvolgen. Voor veel ouders is dit een periode die hartstikke snel ook weer voorbij te lijkt te gaan. Juist daarom is het zo mooi hier herinneringen aan te bewaren. Als cadeau is het dan ook leuk om een mooie lijst te geven waar zij bijvoorbeeld een plukje haar, de eerste kleertjes of het ziekenhuisbandje in kunnen steken, zo blijven de herinneringen aan de babytijd zichtbaar.

Een newborn shoot

Wat erg origineel is om te geven en waar op lange termijn zowel baby als ouders plezier van hebben is het geven van een fotoshoot! Op die manier wordt het baby'tje vastgelegd en gaat dit nog een leven mee. Je hebt speciale ‘newborn’ shoots waarbij de aandacht echt naar het kindje gaat en waarbij de mooiste bewegingen en blikken worden vastgelegd!

Duurzaam babycadeau

Waarom het geven van een kraamcadeau ook niet ecologisch verantwoord maken? Er zijn online diverse shops te vinden met duurzame babycadeaus. Niet alleen een goed initiatief maar ook nog eens erg veilig en leuk voor de baby’tjes! Vaak zijn de producten ook erg uniek dus ook nog eens een uniek cadeau waarvan niet vaak anderen ook hetzelfde zullen geven!

Een CD met kinderliedjes

Wanneer de ouders misschien grote muziekliefhebbers zijn zullen zij, en waarschijnlijk ook het kindje, het erg leuk vinden om een Rockababy CD te krijgen. Op zulke CD’s staan bekende hits van bijvoorbeeld Coldplay of Michael Jackson ingezongen als slaapliedjes. De kans dat de favoriete zanger of zangeres van de ouders er tussen zit is erg groot!

Een luiertaart

Een kindje is pasgeboren en wat heb je dan vooral ook nodig? Uiteraard: luiers! Met een luiertaart kom je stijlvol maar natuurlijk ook praktisch voor de dag. Een zelfgemaakte luiertaart is een chique taart gemaakt van luiers. je kunt de taart misschien nog versieren met wat kleine babycadeau’s, je kunt al je creativiteit in de taart stoppen. Met een luiertaart kunnen de ouders weer wat dagen vooruit met de luiers!

 

alles voor de babykamer
kinderwagen

Bekijk ook eens: