Zwanger en afvallen

Het is niet verstandig om af te vallen als je zwanger bent. Sterker nog, afvallen tijdens de zwangerschap kan zelfs schadelijk zijn voor jouw en je kindje omdat je lichaam tijdens de zwangerschap voldoende voedingsstoffen nodig heeft.

Maar na de bevalling wil je natuurlijk graag snel je oude figuurtje terug hebben.
Hieronder vind je diverse tips om snel af te vallen.

Sporten

Niet iedereen die graag af wil vallen, kan of wil zo maar gaan sporten. Ook al omdat het niet altijd makkelijk en voor iedereen in het dagelijkse patroon in te passen is. De vraag is dan hoe je kunt afvallen zonder te sporten? Laten we voorop stellen dat wel sporten slechts een onderdeel van een project om af te vallen vormt en nooit de algehele oplossing voor het probleem is.

Voedsel

Het eerste en misschien wel belangrijkste is om vast te stellen dat afvallen dan pas mogelijk wordt wanneer je niet meer dan de dagelijks noodzakelijke hoeveelheid calorieën tot je neemt. Het lijkt een open deur, maar is dat allerminst, want wie meer binnen krijgt, moet ook meer kwijt raken. Dus, stap
1. eet niet meer dan de dagelijkse hoeveelheid calorieën.
2. drink iedere dag minimaal twee mokken groene thee, aangezien groene thee een stof bevat die tegenwerkt dat vet opgeslagen wordt door het lichaam.
3. eet regelmatig verse Spaande pepers. Haal voor het gebruik de zaadjes er uit, zodat ze minder pittig zijn. In de peper zit namelijk ook een stof die vetvorming tegen gaat.
4. eet een keer per dag een paar gram zo puur mogelijke chocolade. Deze zorgt er voor dat de bloedvaten zich verder openen waardoor alle stoffen beter verwerkt kunnen worden.
5. eet iedere dag vezels. Niet alleen door ‘s ochtends muesli of andere cereals te eten, maar door bruin brood van de echte bakker te nemen, door rauwkost deel uit te laten maken van de maaltijd en door fruit te eten. Sap is gezond, maar mist de vezels.
6. drink een keer per dag een mok warm water waarin je een lepel honing en een theelepel kaneel oplost.

Anders eten

Durf anders te eten.
* Neem bijvoorbeeld regelmatig rijst, falafel of linzen in plaats van aardappelen. Klik hier voor meer afvalrecepten.
* Eet seizoensgebonden groente. Zo is onlangs ontdekt hoe gezond boerenkool is en weten we dat rauwe zuurkool, in kleine hoeveelheden, eten uiterst gezond is.
* Eet niet vaker dan drie keer per week vlees bij de warme maaltijd en niet vaker dan een dag per week vis.
* Drink voor het eten een mok groene thee of een flink glas water. Dat helpt om een hongergevoel te voorkomen en helpt tegen proppen.
* Mocht je tussendoor even iets willen, neem dan een glas water, een appel of een knäckebröd als versnapering.
* Neem ‘s avonds in plaats van chips en dergelijke een handje vol ongezouten noten. Dit is gezond. Let wel dat het bij een handje vol blijft en dat het niet alleen pinda’s zijn.

Wandelen

Wandelen blijkt steeds weer uit onderzoek is super gezond. Het is goed voor het lichaam, voor de geest, het zorgt er voor dat je je lekker voelt en het helpt om calorieën te verbranden. Wandel minimaal een half uur na het avondeten. Niet er voor, want dan kom je met een hongergevoel aan tafel en eet je te veel. Neem in het weekend en op vrije dagen de tijd om ook ‘s ochtends een stuk te gaan wandelen. Op die manier houd je het lichaam fit.

Afvallen zonder sporten is wel degelijk mogelijk. Houd onderstaande vuistregels aan, en het zal je zeker lukken!

1) Geen tussendoortjes

  Eet gezond en blijf gezond eten! Laat tussendoortjes liggen.
Tussendoortjes leveren stiekem meer calorieen per dag op dan je denkt.Als je dan toch een tussendoortje wilt nemen, neem dan fruit.Zorg dat je in ieder geval niet meer als 350 calorieen binnen krijgt door
tussendoortjes op een dag.

2) Geen onnodige suikers

Wanneer je eet neem je geen frisdrank maar water, dit vult en hier zitten geen overbodige suikers in.
Veel frisdranken bevatten veel suiker. Water is daarom het veiligst om te drinken.
Pas op met sapjes! Deze kunnen stiekem ook veel suikers (of suikervervangers) bevatten.
Drink daarom het liefst vers geperst vruchtensap of kijk goed op de verpakking of er geen toegevoegde
suikers in zitten.
 

3) Eet regelmatig!

  Eet niet 3x per dag maar 5x een beetje, en niet meer na 21:00 want dat wordt niet meer verbrand.
Wanneer je ‘s avonds nog erg vet gaat eten dan zal het grootste gedeelte hiervan worden omgezet worden in lichaamsvet. Dit wil je niet.
Heb je ‘s avonds toch nog trek? Neem dan fruit of lichte crackers met gezond beleg.

4) Goed ontbijten

Neem een goed ontbijt zoals havermoutpap of jus d’orange en neem daarna nog stevig glas water om je stofwisseling op gang te helpen!
Na een goed ontbijt voorkom je dat je weer extra tussendoortjes gaat nemen.
Bovendien kun je je beter concentreren op je bezigheden als je een goed ontbijt genomen hebt.
 

5) Vaker bewegen

Neem minder vaak de auto/scooter maar ga lopen of fietsen als het even kan.
Hierdoor verbrand je meer calorieen.Je hoeft je niet perse uit te sloven met een hometrainer om sneller af te vallen!

Hoe kun je deze gouden tips volhouden?

Een nieuw eetpatroon opbouwen heeft te maken met gedragsverandering. De meeste eetgewoontes zijn erin gesleten. Hierom zullen de meeste mensen het gewone afvallen niet volhouden. Een gedragsverandering kan ongeveer 3 maanden in beslag nemen. Dus als je het 3 maanden volhoud dan zul je merken dat je lichaam aan de nieuwe eetgewoontes is gewend geraakt en dan zal het afvallen een stuk makkelijker gaan. De nieuwe eetgewoontes zijn als het ware ingesleten in je onbewust eetpatroon.
Het is dus erg belangrijk dat je doorzettingsvermogen hebt als je wilt afvallen. Als je het langer dan 3 maanden kunt volhouden dan hebben deze tips pas echt effect.

Nog meer afvaltips vind je hieronder:

Afvallen zonder sporten lijkt natuurlijk te mooi om waard te zijn.
Maar het kan wel degelijk daarom geven wij 5 tips om af te vallen zonder te sporten.

Tip 1. Drink veel water.

Je lichaam geeft een signaal af wanneer je dorst hebt, sommige mensen vatten het op als trek of honger. Het beste om dan te doen is een goed groot glas water leegdrinken. Water is ook nog eens goed voor je, water bevat geen calorieën en zo krijg je dus ook geen vet binnen en het helpt natuurlijk tegen uitdroging.

Als je wel wilt afvallen met sporten dan is het ook slim om veel water te drinken.

Stel een doel in hoeveel glazen water je per dag moet drinken. Dwing jezelf om dagelijks die aantal glazen water op te drinken. Hierdoor verminder je ook automatisch het aantal glazen frisdrank en bakjes koffie omdat je het doel van ‘water drinken’ moet halen op een dag.

Tip 2. Snacks

Lekker luierend op de bank een filmpje kijken… Opeens krijg je trek in iets, je kan natuurlijk een zak chips opentrekken maar je kan ook wortels of schijfjes komkommers nemen. Doe er een beetje aromat overheen en je hebt een lekkere maar ook lichte snack dit is een voorbeeld van afvallen zonder sporten maar let er wel op dat je met mate eet want anders helpt het nog niet!

Tip 3. Voor het slapen

Wanneer je slaapt verbrand je natuurlijk heel weinig calorieën, daarom is het slim om na bijvoorbeeld je avond eten dus ongeveer 7 uur niks meer te eten. Een gezonde snack als hierboven genoemd mag natuurlijk wel maar ook weer niet te veel natuurlijk dan heeft het afvallen zonder te sporten geen zin.

Tip 4. Eetdagboek

Wanneer je vaak onbewust een tussendoortje neemt heb je het niets in de gaten.
Wacht maar tot je elk moment als je wat eet, opschrijft. Aan het eind van de dag zie je wat je allemaal hebt gegeten. Zo wordt je met je eetgedrag geconfronteerd en kan dit eventueel een motivatiepunt zijn om minder te gaan eten.

Tip 5. Alcohol

Wat veel mensen niet weten is dat alcohol ook een oorzaak kan zijn waardoor mensen aankomen.
Er zitten veel calorieën in alcohol waar je eigenlijk niets mee kunt. Alcohol bestaat voornamelijk uit acetaat dat is een soort azijnzuur en natuurlijk vet.
Veel mensen kennen de term ‘bierbuikje’ wel, dit laat zien dat alcohol een slechte reputatie heeft op het gebied van aankomen. Dus laat de alcohol even achterwegen en zo kan je dus toch afvallen zonder te sporten.

Ter afsluiting

Natuurlijk is het mogelijk om aftevallen zonder te sporten zolang je maar aan bepaalde regels houdt.
Hou je voortgang bij want zo blijf je gemotiveerd totdat je het einddoel hebt behaald.

Afvallen met sporten is natuurlijk ook goed voor je, dit is tevens beter voor je lichaam en geest.

Heb je een steuntje in de rug nodig? Bezoek dan ook eens deze website.