Je bent zwanger, het enige dat jou bezig houdt is het kindje dat groeit in je buik. Andere zaken doen er even niet meer toe. Dit is jouw geluksmoment en over een paar maanden geniet jij van het ouderschap. Je geniet met volle teugen van deze bijzondere periode. Toch is het verstandig om alvast bezig te zijn met een aantal bijkomende zaken. Als je kindje er eenmaal is moeten er een aantal dingen gebeuren. Er willen mensen komen kijken, door dit goed te organiseren verloopt het bezoek rustig en wordt het geen chaos.

Visite na de geboorte

Denk van tevoren goed na over de visite, wie mogen er naar de baby komen kijken? Wil je meerdere dagen organiseren voor bezoek, of wil je dat iedereen op eenzelfde dag komt tijdens een georganiseerd babyfeestje? Mag iedereen zomaar langs komen of moeten ze even bellen van tevoren? Allemaal zaken waar je goed over na moet denken. Als je kindje er eenmaal is heb je geen zin mijn gedoe, het is fijn als je alles goed georganiseerd hebt.

Bestel geboortekaartjes

Hoe zorg je ervoor dat iedereen weet van de geboorte, en hoe nodig je gasten uit voor een bezoekje? Dit doe je door middel van geboortekaartjes. Zoek een geboortekaartje uit, dit kan zowel online als in de winkel, en zorg dat alle benodigde informatie erop staat vermeld. Verder kun je er nog een aantal leuke weetjes op kwijt, zoals het gewicht en de lengte van je kleine. En oja, vergeet natuurlijk niet de naam van de baby! Voeg een klein gedichtje of een mooie zin toe en je geboortekaartje is compleet. Bestel ze in de hoeveelheid die je nodig hebt, laat je familiedrukwerk printen in Nieuwegein en stuur ze op naar je vrienden, familie en andere dierbaren. Iedereen weet precies wat de bedoeling is, jij hebt alles netjes geregeld!