geboortekaartjes

Jouw kindje wordt ongetwijfeld het schattigst. Het snoetje van jouw pasgeboren baby wil je vast graag aan iedereen laten zien. Dus kies je misschien voor een mooie foto van jouw pasgeboren spruit op de geboortekaartjes die je verstuurt. Steeds meer wordt er gekozen voor een professionele fotoshoot van de baby om de geboortekaart te verfraaien. Wil je liever zelf aan de slag? Leuk, maar het vraagt wel de nodige aandacht. Hieronder de top 5 tips voor het maken van een goede babyfoto.

1. Gun jezelf de tijd
Een geboortekaart met een foto van jouw pasgeboren kindje is immers een herinnering voor het leven. Zonde dus wanneer je spijt krijgt van een foto die je overhaast hebt gemaakt. Bedenk daarbij dat de eerste dagen na een bevalling vaak onvoorspelbaar en hectisch verlopen. En dat niet elke pasgeboren baby, als gevolg van de bevalling, direct een gaaf gezichtje heeft.

2. Natuurlijk licht
Je kunt je baby het beste fotograferen met gebruik van natuurlijk licht, zo komen de zachte babykleuren het best tot hun recht. Dit doe je door in de buurt van een raam je baby te fotograferen. Let er wel op dat je niet naar het licht toe fotografeert en dat er geen schaduwen ontstaan. Gebruik tijdens het fotograferen van je kleintje geen flits. Want ook door de flits kunnen er onwenselijke schaduwen op de foto ontstaan en daarnaast kan het kindje schrikken van het felle flits licht.

3. Tevreden baby is het halve werk
Na de voeding en in een aangename warme omgeving zijn de meeste baby’s tevreden en ontspannen en laten ze zich dus ook het gemakkelijkst fotograferen. Verwarm de ruimte waar je gaat fotograferen daarom dan ook even voor. Gebruik je accessoires zoals een mutsje, dekens en knuffels? Zorg er dan voor dat deze ook een aangename temperatuur hebben.

4. Heldere ogen
Stel de camera scherp op de oogjes van je baby. Babyfoto’s waarbij de ogen scherp zijn gefotografeerd zijn frisser en beduidend mooier dan wanneer er niet op de oogjes is scherp gesteld. Uitzonderingen hierop zijn natuurlijk detailfoto’s van bv. handjes, voetjes, e.d.

5. Oefening baart kunst
Maak voordat de baby is geboren proeffoto’s met bijvoorbeeld een pop of knuffel, zodat je na de geboorte een idee hebt hoe je het fotograferen van je baby het beste kunt aanpakken. Ook kun je zo’n proeffoto alvast laten controleren op resolutie en geschiktheid bij het bedrijf waar je de geboortekaartjes laat drukken. Deze tip lijkt misschien wat overdreven, maar je zult zien dat je van de opgedane kennis van zo’n proefserie, heel veel gemak hebt tijdens het ‘echte werk’.

Met de bovenstaande tips gaat het vast lukken om een fantastische foto van jouw pasgeboren baby te maken met als resultaat mooie hippe geboortekaartjes. Heel veel succes!