Wie houdt er niet van een goede nachtrust? Zeker als een soon to be mamma zal jij zeker je slaap hard nodig hebben. Laten we eerlijk zijn, als je baby er eindelijk is zullen jij en je partner jullie nachtrust toch even een tijdje missen.

Op je zoektocht naar wat de beste positie is om te slapen, kom je keer op keer tegen dat hVoedingskussenet slapen op je rug niet goed is voor jou en je baby. Je zult je vast afvragen waarom dat zo is en waarom het zo erg wordt afgeraden!

Nou, om te beginnen kun jij je wel voorstellen dat je baby in je baarmoeder wat extra druk op je lichaam levert als je op je rug ligt. Je baarmoeder drukt tegen de aderen die bloed transporteren van je onderkant van je lichaam. Wat is hiervan het gevolg als ik op mijn rug lig, zul jij je vast afvragen.
Na langdurige tijd kan dit als gevolg hebben dat je je wat licht in je hoofd zal gaan voelen, maar in extremere gevallen kan het ook invloed hebben op de levering van voedingstoffen naar je placenta en dus ook naar je kind.

Dit kan zelfs catastrofale gevolgen hebben als je al last had van een hoge bloeddruk of diabetes. Hierdoor zou de hoeveelheid zuurstof naar je baby ook worden verminderd.

Je krijgt er de bibbers van als je er over nadenkt dus je zult je vast al afvragen: OK, ik ben overtuigd, maar hoe moet ik dan slapen?

Ik ga je natuurlijk niet wegsturen zonder je te vertellen welke positie wel ideaal is!
Als je zoekt naar de beste positie om te slapen, dan is dat zonder twijfel op je zij. Het is niet schadelijk voor jou of je baby op de lange termijn. Je kunt zelfs wat zwangerschapkwaaltjes helpen voorkomen door op je zij te slapen (ja SUPER!) Minder zwelling in je voeten en benen? Ja zeker! Een bevordering bloedstroom naar je baby? Ja zeker!

Maar wat nou als je steeds midden in de nacht jezelf betrapt op het slapen op je rug? Een goed voedingskussen zal je daarbij een hoop helpen. Als je hulp nodig heb met het zoeken van het ideale kussen dan hebben wij een uitgebreide handleiding geschreven om je te helpen bij het vinden van het beste voedingskussen.

Maar geef het slapen op je zij wat tijd en hou het vol! Op de lange termijn is dit het zeker waard.”

Klik hier voor meer informatie over de juiste slaaphouding tijdens de zwangerschap.