Belly Love: Pure arganolie een weldaad voor haar en huid, tijdens en na de zwangerschap.

Om zomaar ergens te beginnen: er zijn erg veel nieuwe producten op de markt die je steeds een afweging laten maken tussen veiligheid, duurzaamheid en hoe deze in te passen in je levensstijl. Maar voordat je je gaat oriënteren in een gespecialiseerde babywinkel, overweeg dan om tussen alle bedrijven door even de tijd te nemen om verantwoorde keuzes te maken en producten met elkaar te vergelijken, zoals deze prachtige veelzijdige pure arganolie die je lichaam kan helpen tijdens deze toch al spannende tijd.

Zwangerschap gaat nu eenmaal gepaard met duidelijke fysieke veranderingen. Uit de standaard fabeltjes rond de zwangerschap blijkt dat je nieuwe hormonale evenwicht je glorieus en pure argan oilglanzend haar zal geven, een stralende huid en je laat blaken van gezondheid. Hoewel veel moeders extra aandacht besteden aan hun gezondheid tijdens hun zwangerschap is deze bewering maar ten dele waar. Velen die zitten te wachten op die magische schoonheid van de zwangerschap blijven zitten met verwarrende en stressvolle lijsten van ‘nuttige’ speciale producten.

Het is belangrijk om te onthouden dat veel van de veranderingen in je lichaam waarmee je wordt geconfronteerd tijdens de zwangerschap, of het nu positief of negatief is, van tijdelijke aard zijn. Je lichaam draait overuren om de groei de bescherming van een nieuw leven aan te kunnen. De toename van de bloedstroom en milde vochtretentie zal typisch leiden tot een gezondere en gladdere huid. Verhoogde oestrogeen kan ook je huid een tintje donkerder maken. In zeldzame gevallen kan de zwangerschap je huid uitdrogen. Dit is met name een probleem op plaatsen waar de huid onder spanning komt te staan.

Striae bijvoorbeeld, een herkenbare angst voor iedereen die zwanger is, maar helaas voor veel vrouwen een realiteit. De meest voorkomende plaatsen waar striae zich ontwikkelt zijn buik, borsten, heupen en benen. Na de zwangerschap zul je merken dat veel van deze striae volledig zal verdwijnen of zal wegtrekken tot kleine witte streepjes. Het goede nieuws is dat er veel crèmes en oliën zijn die je kunt gebruiken of striae te verminderen of te voorkomen.

Studies hebben aangetoond dat oliën met ingrediënten zoals vitamine E, elastine, hydrolusates en menthol de ontwikkeling van striae verminderen. Arganolie is een uitstekende zwangerschapsvriendelijke optie voor je huid. Het zit boordevol vitamine E en vetzuren die zelfs de zwaarste striae zal bestrijden. Het is vrij van schadelijke ingrediënten zoals parabenen, sulfaten, synthetische geur- of kleurstoffen, petrochemische stoffen, ftalaten, GMO’s en triclosan.

Het zal ook je badkamerkastje opruimen want pure arganolie kan je ook helpen bij een droge gezichtshuid en het bestrijden van acné, zonder je huid er vettig uit te laten zien of vettig te laten aanvoelen. Arganolie is een hele droge olie en trekt zeer snel in. Wrijf gewoon regelmatig de huid in zodat deze gemakkelijk kan meegroeien met je baby.

Je haar en nagels maken ook een verandering door tijdens je negen maanden van de zwangerschap. Het kan zijn dat je haar voller aanvoelt en er dikker uitziet in je tweede trimester. Je haar groeit niet echt meer en je hebt minder last van haaruitval. Normaal groeit 85-90 procent van het haar terwijl de overige 5-15% zich bevindt in een fase van rust. Na de rustperiode van het haar valt het uit en wordt het vervangen door een nieuwe follikelgroei. De gemiddelde vrouw verliest ongeveer honderd haren per dag. Tijdens de zwangerschap wordt door de hogere niveaus van oestrogeen de groeifase verlengd. Het resultaat is voller en dikker haar.

 

Voor veel vrouwen is dit iets waar ze enthousiast over zijn. Toch zal na de bevalling dit er niet meer zo rooskleurig uitzien. Na de bevalling komt de cyclus weer opnieuw op gang en je haar begint weer uit te vallen. Het is belangrijk om je haar te beschermen tijdens deze periode. Overmatig borstelen en wassen kan je haar beschadigen. Wat nog belangrijker is, is dat je hoofdhuid droog begint aan te voelen. Arganolie is dan, nogmaals, een uitstekende remedie. Gebruik het als een diepe conditioner na een fatsoenlijke wasbeurt in de douche. Terwijl de olie intrekt kun je je lekker ontspannen. Als je voor de eerste keer moeder wordt, zul je zeker genieten van deze tijd voor jezelf.

In het algemeen merken veel zwangere vrouwen tijdens de zwangerschap veranderingen op hun nagelbed. Sommige zwangere vrouwen zullen hardere nagels ontwikkelen, terwijl anderen, door totaal onbekende redenen, hun nagels brozer of zachter zien worden dan normaal. Nogmaals, de veranderingen zijn tijdelijk, maar het is belangrijk om je nagels te beschermen bij het schoonmaken door het dragen van rubberen handschoenen en een goede vochtinbrenger te gebruiken. Arganolie is gemakkelijk in te wrijven op je handen en vingers. Het zal je handen niet vettig laten aanvoelen zodat je er niets meer mee kunt doen en het geeft je de bescherming die je nodig hebt.

Het allerbeste aan het gebruik van pure arganolie tijdens je zwangerschap is dat het op verschillende manieren kunt gebruiken. In plaats van dat je je allemaal ondermaatse producten laat aansmeren investeer in de aankoop van een product die je goed kunt gebruiken tijdens en na je zwangerschap.

Natuurlijk is pure arganolie ook een uitstekend product voor je pasgeboren en opgroeiende kroost. De huid van de baby is heel teer en broos dus wees voorzichtig met allerlei middeltjes en verzorgingsproducten uit de drogist of supermarkt. Moeders zouden ten allen tijden ontraden moeten worden om producten die chemicaliën bevatten, op hun kwetsbare kinderen te gebruiken. Al ruikt het nog zo heerlijk, laat je niet misleiden door die giftige flesjes waar we liters van kopen om de huid en haren van onze baby’s te verzorgen. Minerale oliën, parabenen en parfums kunnen namelijk veel schade aanrichten zonder dat wij het beseffen.

 

Voor meer informatie over Pure Arganolie kun je terecht op http://www.mogadorcosmetics.nl/