Achterhaal je vruchtbare periode met ovulatie berekenen

De ovulatie is het moment waarop een rijpe eicel in de eierstok via de eileider naar de baarmoeder gaat. Is de rijpe eicel eenmaal in de baarmoeder, dan is de eovulatie berekenenicel klaar om bevrucht te worden. De ovulatie wordt ook wel de eisprong genoemd en vindt plaats rond de helft van de menstruatiecyclus.

 

De vrouw is het meest vruchtbaar op het moment direct na de ovulatie. Probeer je zwanger te worden, dan kun je het beste geslachtsgemeenschap hebben in de periode direct na de ovulatie. Is de rijpe eicel namelijk net in de baarmoeder terecht gekomen, dan heb je meer kans op bevruchting.

 

De ovulatie berekenen: zo doe je dat

Wil je weten wanneer je in je meest vruchtbare periode zit, dan moet je weten wanneer je ongeveer een ovulatie hebt gehad. Sommige vrouwen weten dit wel van zichzelf en kunnen de eisprong zelfs voelen, maar de meeste dames weten niet precies wanneer de ovulatie plaatsvindt. Voor deze dames is een handige online tool ontwikkeld, namelijk een online hulpmiddel om de ovulatie te berekenen.

 

Het enige wat je hoeft te doen om de online tool voor ovulatie berekenen te gebruiken, is invullen wanneer je voor het laatst ongesteld bent geweest en hoe lang jouw gemiddelde cyclus is. Heb je een onregelmatige cyclus, dan vul je de gemiddelde duur in van de afgelopen drie menstruatiecycli. Heb je alles ingevuld voor ovulatie berekenen, dan krijg je meteen te zien op welke dag je (ongeveer) gaat ovuleren. Houd je hier rekening mee bij de geslachtsgemeenschap, dan heb je meer kans om zwanger te worden.

 

De voordelen van online ovulatie berekenen

Er zijn enkele voordelen verbonden aan online ovulatie berekenen met onze handige tool. Het eerste voordeel van de online tool voor ovulatie berekenen, is dat je precies weet wanneer je in je meest vruchtbare periode zit. Dit betekent dat je hier rekening mee kunt houden, zodat je meer kans hebt om inderdaad zwanger te worden. Een ander voordeel van de tool, is dat je bijna geen informatie nodig hebt om de tool te kunnen gebruiken. Je vult de datum van je laatste menstruatie in en de gemiddelde duur van je cyclus en de tool heeft al genoeg informatie om de ovulatie te berekenen.

 

Het laatste voordeel van de ovulatie berekenen tool, is dat je niet op allerlei ovulatie symptomen hoeft te letten om te achterhalen wanneer de eisprong ongeveer plaatsvindt. Dit is ook een methode om de ovulatie te berekenen, maar de ovulatie tool werkt wel veel nauwkeuriger en is bovendien gemakkelijker. Je hebt meer zekerheid over jouw vruchtbare periode, zonder dat je hier ook maar een beetje moeite in hoeft te steken.