De periode rondom een zwangerschap wordt door veel vrouwen als bijzonder hectisch ervaren. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende manieren, om voor meer ontspanning tijdens de zwangerschap te zorgen! In dit artikel geven we je verschillende tips om de ontspanning in je lichaam terug te brengen tijdens de zwangerschap. Niet alleen is dit lichamelijk prettig, ook zal je minder stress ervaren. Probeer hier zo open mogelijk over te zijn richting je partner, zodat hij of zij zich aan kan passen naar je wensen. Wanneer wil je bijvoorbeeld even met rust gelaten worden? Welke taken laat je het liefst door je partner doen rond je zwangerschap? Enzovoorts.

 

Ga eens wat vaker naar het zwembad tijdens je zwangerschap

Sporten zal gedurende je zwangerschap steeds lastiger worden. Denk bijvoorbeeld aan hardlopen met een baby in je buik, wat erg lastig wordt! Of wat te denken van teamsporten als tennis of voetbal? Je moet er niet aan denken, dat je een bal tegen je buik krijgt. Een goed alternatief voor dergelijke sporten is zwemmen. Bij het zwemmen hoeft je lichaam geen harde klappen op te vangen. Niet van de landing op de grond bij het hardlopen en niet van een bal, zoals bij tennis of voetbal. Om als zwangere vrouw te kunnen zwemmen, is het verstandig om speciale zwemkleding te kopen. Niet iedereen vindt het prettig om tijdens een zwangerschap met een bikini te zwemmen. Bestel hier positiezwemkleding, waarmee zwemmen ook voor zwangere vrouwen een feestje is!

 

 

Neem een lekker warm bad aan het eind van de dag

Zo lekker als een uurtje zwemmen kan zijn, is het ook om een warm bad te nemen. Vul het bad met warm water en een lekker sopje, om vervolgens een tijdje van een leuk tijdschrift, je favoriete muziek of een serie te genieten. Houd er hierbij wel rekening mee, dat niet iedere etherische olie geschikt is voor in bad. Er zijn speciale soorten badolie verkrijgbaar, die specifiek bedoeld zijn voor zwangere vrouwen. Door af en toe in een warm bad te gaan zitten voorkom je rugpijn, pijnlijke enkels en in veel gevallen ook misselijkheid.

 

Overweeg om yogaoefeningen uit te voeren

Ook yoga kan helpen bij het voorkomen van de gevolgen van een zwangerschap. Yoga kun je thuis uitoefenen met de instructies die je op internet vindt, of in een sportschool. Er worden regelmatig groepslessen georganiseerd voor mensen die yoga willen beoefenen. Deze groepslessen zijn niet specifiek bedoeld voor zwangere vrouwen. Er zijn wel organisaties die zich richten op het bieden van hulp aan zwangere vrouwen, die als gevolg hiervan met lichamelijke klachten te maken hebben. Kijk eens op internet om te achterhalen of er ook bij jou in de buurt van deze cursussen voor zwangere vrouwen georganiseerd worden.

 

Voldoende rust is essentieel bij een zwangerschap

Tot slot is het van groot belang, dat je tijdens een zwangerschap voldoende rust neemt. Door voldoende te rusten worden tal van lichamelijke klachten voorkomen. Waar je voorheen misschien om tien of elf uur naar bed ging, doe je er verstandig aan om dat tijdstip de komende tijd naar voren te halen. Kruip al om acht of negen uur onder de dekens om voldoende uren slaap te krijgen! Lukt het niet om in de avond in slaap te komen? In dat geval kan het ook heerlijk zijn om overdag al een dutje te doen. Kruip met een dekentje op de bank en geniet van de rust.