Zwanger zijn is een fantastische ervaring. En het wordt steeds leuker als je je baby af en toe kunt bewonderen tijdens een echo sessie bij de gynaecoloog.babywatcher-4
Maar het is nog leuker als je je baby wat vaker kunt zien, toch? Voorheen moest je hiervoor een pretecho bestellen. Die zijn meestal vrij prijzig en dan kun je nog maar één keer extra je kindje in je buik zien.

Dit is nu allemaal verleden tijd met de Babywatcher. Want met de Babywatcher maak je thuis in je vertrouwde omgeving zelf echo's van je baby. Deze bekijk je dan via je computer (of tablet). De beelden zijn live maar je kunt er ook foto's en filmpjes maken.

Met andere woorden, je hebt dan zelf de vrijheid wanneer je een pret-echo wilt maken, en je kunt het gewoon lekker thuis doen in je eigen vertrouwde omgeving.

Hoe werkt de Babywatcher?

babywatcher-2Je kunt de Babywatcher vanaf week 14 gebruiken. Het werkt op een Windows tablet of computer (Windows 7, 8, of 10). Heb je geen Windows computer of tablet? Geen nood, voor een kleine vergoeding huur je een Windows tablet erbij. De real-time beelden en filmpjes worden op de computer opgeslagen en je kunt deze zelf naar hartelust via sociale media delen zodat je familie en vrienden kunnen meekijken naar de groei van je kindje in je buik.

Je huurt de Babywatcher voor een of twee weken. Hierin zijn 3 oefen echo's bij inbegrepen. Een echo duurt 10 minuutjes. Wanneer je zelf gebruik maakt van je eigen Windows PC krijg je software die je zelf eenvoudig binnen enkele minuten installeert. Met de Babywatcher maak je voornamelijk echo's van hoofdje, rugje, vingers, voetjes, beentjes en met een beetje goede positie van de scan-kop ook het hartje. Omgerekend kosten de echo's ongeveer €3,50 per echo.  Bekijk de video waarin de Consumentenbond laat zien hoe het werkt:

 

Veiligheid

Uiteraard staat veiligheid hoog in het vaandel bij Babywatcher. Daarom is de Babywatcher uiterst veilig in gebruik voor moeder en kind. Daarnaast voldoet de babywatcher ruimschoots binnen de babywatcher-3door de overheid opgelegde veiligheidsnormen. Op deze manier kun jij zorgeloos genieten.

Nog even ter toelichting:

Uit onderzoek is gebleken dat wanneer je een (2D) echo maakt van ongeveer 60 minuten (onafgebroken) er sprake is van een intensiteit van 0,94 W/cm2 = (watts per vierkante meter). Met de Babywatcher maak je een echo van 10 minuten en heeft een intensiteit van slechts 0,57 W/cm2.

Iedereen kan het

Het gebruik van de Babywatcher is heel eenvoudig. Je zult het snel onder de knie hebben. Om de Babywatcher te gebruiken is geen medische kennis of training nodig. Wel krijg je bij de eerste 3 echo's een kleine instructie hoe je het beste de echo's kunt maken, zodat ook jij de mooiste beelden van je kindje kunt vastleggen!