Na een zwangerschap kunnen de hormonen in je lichaam al snel weer opspelen. Wie geniet er immers niet van zijn of haar eerste baby? Een zwangerschap kan behoorlijk vermoeiend zijn geweest, waardoor je in de periode na de zwangerschap niet direct aan seks zal denken. Na enige tijd kan het echter verleidelijk zijn om de romantiek weer eens met je partner te bedrijven. Zorg er in zo’n geval voor, dat je dit altijd veilig doet. Op deze manier voorkom je dat je kort na de bevalling van je eerste kindje al snel weer zwanger wordt. In dit artikel vertellen we je meer over anticonceptiemiddelen, die een tweede kind voorlopig even uit kunnen stellen.

 

Maak altijd gebruik van een condoom

De meest eenvoudige manier om een tweede kind nog even uit te stellen, is het gebruik van een condoom. Zorg dat de condooms mooi aansluit bij het geslachtsdeel van je partner, zodat deze niet los komt te zitten. Je hoeft voor het bestellen van condooms niet meer naar een fysieke winkel. Iets waar mensen zich voorheen regelmatig voor schaamden. Bestel hier condooms in verschillende maten en soorten. Kies bijvoorbeeld voor condooms met een smaakje of kleine bultjes, om voor nieuwe vormen van seks te kiezen of het vrouwelijk geslachtsdeel extra te stimuleren. Immers, na een eerste kind zal de seks anders zijn dan voorheen. Mannen vinden het vaak prettig om seks zonder condoom te hebben. In dit geval is het belangrijk dat je als vrouw een anticonceptiemiddel gebruikt.

 

 

Slik een anticonceptiepil als vrouw om een zwangerschap te voorkomen

Waar mannen een condoom kunnen gebruiken om een zwangerschap uit te stellen, kunnen vrouwen voor het gebruik van de pil kiezen. De pil kan bij een apotheek gekocht worden en dient dagelijks geslikt te worden. Niet alleen helpt de pil een ongewenste zwangerschap tegen te gaan, ook kan de pil hulp bieden bij het reguleren van je ongesteldheid. Door de pil te slikken weet je precies wanneer je ongesteld wordt en kun je dit voorkomen, door de pil wat langer te slikken. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld net een weekendje weg wilt gaan met je schoonfamilie!

 

Mocht je de pil een keer vergeten zijn, dan kun je voor het gebruik van de morning-afterpil kiezen. Houd er hierbij rekening mee, dat je deze pil zo snel mogelijk na de seks dient te slikken. Dit is in het bijzonder belangrijk, wanneer je seks hebt gehad zonder condoom. Mocht je wel een condoom gebruikt hebben maar geen pil hebben geslikt, dan is de kans op een zwangerschap alsnog relatief klein. De morning-afterpil kun je net als condooms online bestellen.

 

Een spiraaltje laten plaatsen als vrouw

Naast de mogelijkheid om de pil te slikken, zou je ook voor het gebruik van een spiraaltje kunnen kiezen. Houd er echter rekening mee dat dit geen prettige behandeling is en dat je als gevolg van het spiraaltje vijf jaar geen kinderen zal kunnen krijgen. Pas na vijf jaar kun je weer bevrucht raken voor een volgende zwangerschap. Zeker wanneer je onlangs een kind gekregen hebt, zal dit niet de meest logische oplossing zijn. Veel mensen willen een of twee jaar na hun eerste kind immers een volgend kind.

 

Wil je helemaal niet meer zwanger worden? In dat geval kan je partner zich laten steriliseren. Een zwangerschap is als gevolg van deze sterilisatie niet langer mogelijk.