Bent u in verwachting van een kind? Dat is natuurlijk fantastisch, maar er zijn ook zaken om deze zwangerschap zo goed mogelijk te laten verlopen. Dit kunt u doen door op een gezonde manier te leven en bepaalde zaken uit uw leven te verbannen. Een medewerker van condoom.nu heeft voor u een aantal belangrijke zaken op een rijtje gezet om een zwangerschap zo gezond en verantwoordelijk mogelijk te laten verlopen.

Verbannen van zaken

Tijdens een zwangerschap is het goed op bepaalde zaken uit uw leven te weren. Zo moet u stoppen met het gebruiken van alcohol en drugs. Deze zijn slecht voor uw gezondheid en dus ook slecht voor de gezondheid van uw kind.

Rookt u regelmatig of bent u vaak in de nabijheid van rokers? Dan doet u er goed aan om dit helemaal te weren. Dit kan namelijk ernstige schade aan uw baby veroorzaken op zowel lange, als korte, termijn. Dit risico wilt u natuurlijk uitbannen en daarom moet u meteen stoppen met roken wanneer u weet dat u in verwachting bent van een kind.

Medicijn gebruik

Gebruikt u op een regelmatige manier gebruik van bepaalde medicijnen? Dan is het verstandig om dit te bespreken met uw huisarts of verloskundige. Zij hebben weet van de bijwerkingen van bepaalde medicijnen en op deze manier kunt u ook risico’s van de negatieve gevolgen op de gezondheid van uw kind indammen.

Voorkom mate van stress

Ook doet u er goed aan om te zorgen voor uzelf. Het hebben van stress zal niet ten goede komen van de geboorte van de baby en kan uzelf ook nog eens problemen opleveren. Wanneer u dus last heeft van stress of angsten moet u meteen naar de huisarts of verloskundige gaan. Zij weten precies wat u kunt doen in dit soort situatie. Wacht er vooral niet mee, want hier heeft u alleen maar uzelf en uw baby mee!