Wanneer je kindje geboren is, wil je dit natuurlijk laten weten aan je familie, vrienden en andere bekenden. Het is dan ook de gewoonte om dit heugelijke feit mee te delen via geboortekaartjes. Tegenwoordig heb je wat dat betreft keuze genoeg uit leuke geboortekaartjes en is het zelfs mogelijk om deze zelf te ontwerpen. Wil je graag nog iets extra’s toevoegen aan deze kaartjes? Voorzie deze dan van een mooie applicatie.

Kartonnen figuurtjes

Met een applicatie geef je als het ware het geboortekaartje wat meer dimensie. Dit kan je al heel eenvoudig doen door de kaart te voorzien van kartonnen figuurtjes, zoals een ster met de naam van je kindje, een kinderwagen of een dier. Je kunt dit aan de kaart bevestigen door het vast te lijmen, maar een stukje touw aan de kaart knopen en daar het figuurtje aan rijgen is natuurlijk ook een optie. Houd er wel rekening mee dat door het karton de kaart iets zwaarder wordt en je dus ook een extra postzegel moet toevoegen aan de envelop.

 

Borduursels

Het is leuk om een extra laag aan te brengen op de kaart door middel van papier of karton, maar het kan natuurlijk ook door middel van borduursels. Deze zijn ook verkrijgbaar in allerlei verschillende vormpjes, neem maar eens een kijkje bij een hobbywinkel. Niet gevonden wat je zocht? Verzamel dan een paar creatievelingen uit je netwerk en ga samen aan de slag om met naald en draad de geboortekaartjes van extra decoratie te voorzien.

 

Feest!

De geboorte van je kindje moet natuurlijk gevierd worden. Voeg een extra feestelijk element toe aan de geboortekaart door er confetti op te lijmen of voeg een zakje toe met confetti. Het is niet altijd een even goed idee om de confetti los in de envelop toe te voegen, omdat de ontvanger bij het openmaken van de post gelijk de stofzuiger erbij kan pakken. Er zijn ook andere manieren om een feestje te maken van je post. Laat bijvoorbeeld stickers ontwerpen met een afdruk van de handjes of voetjes van je baby en sluit hier de envelop mee.