De geboorte van een kind

Nadat u een kind heeft gekregen zit u natuurlijk een euforische stemming. U moet dit echter niet laten bederven door zaken die achter geregeld hadden moeten worden. Zo moet u afspraken maken op uw werk, moet u mensen bekendmaken met de geboorte van uw kind en zo zijn er tal van zaken. Wij zullen dit voor u toelichten zodat u weet waar u aan toe bent. Wij hopen u voldoende te informeren en wensen u veel geluk en plezier met uw kind.

Maak het bekend

Wanneer uw kind geboren is wilt u dit natuurlijk delen met mensen in uw persoonlijke kringen. Vrienden en familie zullen ook graag langs willen komen voor een ‘babyshower’. U kunt dit gemakkelijk in één keer doen door geboortekaartjes te versturen. Deze zijn gemakkelijk via het internet te verkrijgen en hier kunt u ze ook nog eens zelf ontwerpen.

Doe dit wel in samenspraak met uw partner, want u wilt natuurlijk niet dat er conflicten ontstaan door enkel het ontwerp van de geboortekaarten.

Verzekeringen regelen

Ook doet u er goed aan om te kijken naar uw huidige zorgverzekering. Deze moet natuurlijk alle mogelijke ongevallen en dergelijke dekken en ook dat van uw kind. Daarom moet u even contact opnemen met uw huidige verzekeraar zodat u weet dat alles op orde is. Is dit niet het geval? Dan kunt u alvast gaan kijken om uw zorgverzekering bij een andere verzekeraar te laten lopen, waar de voorwaarde wel optimaal zijn voor u en uw kind.

Denk aan de toekomst

Voor uw kind is het natuurlijk heerlijk om een spaarrekening te hebben waar zij aan kunnen komen wanneer u dat wilt. Zo doet u er goed aan om vanaf jongs af aan een rekening te openen en hier geregeld een bepaald bedrag op te starten. Hiermee kunt  u ook eventueel de studie van uw kind bekostigen